mammakajsa.blogg.se

En blogg där jag delar med mig om vardagen som nybliven mamma!

en riktig mysdag!

Kategori: Allmänt

Hämtade Cia på tågstationen i morse, tog det lugnt hela förmiddagen och pysslade lite i huset.
 
Premiär grillat ute på gården i trevligt sällskap. Premiär klämde mackor i järnet jag fick då jag fyllde år av Robin och Elias :-D Blev supergoda mackor! Grillade Färilakorv som Lennart köpt och snackade massa skit ;-)
 
Alexandra kom över på grill lunch, likaså Lelle. Sen kom Jerry med flickorna en snabbis :-)
 
När vi suttit ute drygt två timmar och skulle gå in kom regnet, bra timing! Klarade hela grillningen utan en droppe :-) 

pyssel dag på grönvägen!

Kategori: Allmänt

Idag har både Linn och Pontus varit här nästan hela dagen, det är inte allt för ofta det sker! :-) Super mysigt! Jag gräddade våfflor till brunch och sen var dom här till fyra någon gång! 
Pontan spelade tvspel med Martin och Linn pysslade på med cernitlera. Gjorde fina bokstäver som vi kan sätta upp på dörren till barnkammaren! 
 
 
Själv skruvade jag ihop spjälsängen för att se om vi fått med alla delar, sydde sedan klart madrassöverdraget. Bråkade till och med dit en dragkedja! Piffade med lite gardiner till sovrum och hall! :-) 
 
Martin flätade håret på Linn och jag skruvade upp en "korg-anordning" i hallen, fin fördelning här hemma ;-) 
 
Någon dag till veckan blir det garderobsmålning, Linn ska komma hit någon dag efter skolan och pyssla på lite! :-)
 
Köket, planen är att bordet ska vridas och en kökssoffa ska in där :-) Gardinerna SKA bytas ut så snart som möjligt! Dessa satt här när vi flyttade in. Fönstret är 123cm i innermått och hissgardinerna som jag hittat färdiga är bara 120 bred.. 
 
Den andra delen av köket så att säga! Jävligt stökigt på bänken just men det får ni tåla! ;)
 
Det är mycket som ska fixas men vi tar det pö om pö. Så som vi hinner och orkar. Kan inte åsido sätta allt annat och bli osams bara för att få klart. En dag i taget och lite åt gången :) 
 
Det är ju ändå något magiskt över hösten när mörkret faller på. Kan tända massa ljus och få tillbaka den där mysiga, nästan vintriga känslan!
 
Nu blir de en tvätt av fejset och borsta gaddarna sen sova!! Trött som ett sär! (måste bara "rasta" katten först!)

Huset

Kategori: Allmänt

Hade ju utlovat lite bilder från huset så här kommer några :)
 
Källarvåningen. Tvättstuga och dusch. Rummet som man ser ut till är typ gillestuga. Där kommer det att bli någon typ av gäst/hobbyrum :)
 
Det var kvällsöppet på byn i torsdags och då fynande jag dessa två svarta korgar som står i hyllan.
Till strumpor och sånt :) Lite baby sängkläder som hänger på tork ;)
Hade tänkt göra någon liten "relax hörna" här. Typ en liten grupp med korg stolar och nåt bord eller vad vi då hittar på :P
 
 
Stefan som äger huset har lämnat lite saker som vi får använda om vi vill annars kasta :P Detta skåp
blev en bra förvaring nere i tvättstugan, där ligger lite handdukar och sånt :)
 
Fyndade även tre av desssa korgar i torsdags. Har dom i skafferiet :P
Det är inget helskafferi i köket så när jag ska nå något i ett överskåp är jag alltid för kort ;) Korgarna underlättar lite :P Kan grabba tag i en korg med "bak ingridienser" å så vipps så har jag allt på en gång x)
 
En liten ängel i blomman! Har en liknande ängel i den andra blomman i köket så jag behövde ju en matchande ;)
 
Igår städade maud ur lägenheten, martin gjorde ett sista ryck och sen lämnade vi över nycklarna till jonny! Phu, ett bekymmer mindre! Jag kände mig inget vidare igår, inte idag heller för den delen så det blev inte många knop gjorda. Hade mycket sammandragningar i magen så det var bara att försöka ta det lugnt.
 
Hämtade Cia på flyget och skjutsade henne till Åre, hon ska provjobba på Beef nu under höstmarknaden inför en eventuell vintersäsongs anställning :D Hoppas Hoppas!
 
Torsdag kväll sätter jag och älsklingen oss på ett tåg och tutar upp till lilla Älvsbyn :D Woop Woop! Tillbringar helgen med mamma och Tommy <3 Ett stopp förbi Ulf och Sussi givetvis!
Vi ska sen köra hem en crossbuss till Martins bror! Vilken timing! Då får jag med mig allt skrot från vinden hos mors!
 
Ska ta fler bilder från övriga rum men det har varit så mycket kartonger å oreda över allt x)
 
 

Pappa!

Kategori: Allmänt

Jag saknar pappa!
Stor kännsla av saknad, bara kännslan av att han finns där, redo att ställa upp. Det existerar inte längre.
 
Jobbig jävla PissDag!

vänner?!

Kategori: Allmänt

Vad hände här liksom?! Ovännerna är nu tydligen vänner :P Framsteg!
 
Vissa dagar blir det seriösare luncher än andra. Tackos idag :-D
 
Premiär kör tvättmaskinen i huset med lite sängkläder till spjälsängen ;-) Vill börja plocka i ordning och göra fint!

Första natten

Kategori: Allmänt

Första natten i huset är avklarad efter många om och men ;-) Det var tänkt att sängen skulle stå i källaren tills vi renoverat klart sovrummen uppe. Men sängen var för stor (160) för att få ner eller upp i trappen x) blir att byta säng till en 180s så att man har två 90 madrasser istället. 
Sängen gick in på mellan våningen men där är rummet så litet att vi beslöt oss för att ställa dit madrassen utan ram! Så nu ligger vi på resårkärnan direkt på golvet ;-) haha! Våran sängram har både fot och huvudgavel så om den hade stått här hade man behövt klättra över gaveln varje gång man ska i och ur sängen.  
 
Har fått tag på en 180, precis lika som den vi har fast större. Den har ribb-botten och vanliga skummgummi madrasser. Vi vill ha resårkärnor, så det kommer bli en investering på det.
 
Soffan är på plats, likaså tv, bänk och bord :-D Dom var superduktiga igår Tummen och Martin! Köket börjar ta form. Allt är liksom på plats men det måste bytas gardiner och lite sista piff :-)
 
Känns i alla fall jävligt bra! 
bilder kommer :-P  
Katten trivs i alla fall! Här har jag skurit ut en ny madrass till spjälsängen och håller på att nåla så jag kan sy ett nytt överdrag :-) Fritte måste ju så klart vara med på det med! 

vaaaken!

Kategori: Allmänt

Egentligen är det väl skandal att ligga vaken dessa tider på dygnet men det är väl bara att gilla läget! Flytten är i full gång! Jag tog hjälp av Alexandra och Lennart igår med lådkörning och framförallt bärhjälp ;) Marie hjälpte också till med att bära ner från lägenheten! Tur man har snälla kompisar och en underbar svärfar som ställer upp! Jag bjuder på alkofri skumpa och tilltugg sen ;) tack!
 
Många lådor är uppackade men mycket är ändå kvar. Imorgon blir det kläder, mattor, blommor och maten från kyl å frys! Martin och Tummen kommer med släp på eftermiddag/kvällen. Då kör vi möblemanget! Säng, soffa, tvbord och bänk! Första natten i huset imorgon!
Känns så jävla bra! 
 
Tror minsann att jag har en kökssoffa att hämta i Älvsbyn så den kan vi nog knöka in med alla mina andra saker när vi likaså ska upp! :D
Martins bror har köpt en crossbuss i Älvsbyn som vi ska åka upp och hämta :P Det kallar jag bra timing! ;) Åker nog upp både jag och Martin, tar en liten mini semester! 
 
Ååh, snart 05, borde vara olagligt att inte kunna sova den här tiden! 

Flytteliflytt!

Kategori: Allmänt

Första lådorna är nu packade och imorgon åker första lasset med prylar! :D När Martin är på jobbet imorgon tänkte jag åka med lite lätta saker, typ spjälsängs madrassen, vagnen och sånt lätt som står i förrådet. Sen när han slutat jobba ska han fixa ryggen hos Arne. Efter middagen lastar vi släpvagen och då åker lite lådor.
 
Blir i alla fall denna natt och en natt till i lägenheten, mycket troligt att det blir en till det får vi se. Men saker kommer att åka dit ändå :P Eftersom att jag inte kan bära och Martin jobbar till fyra varje dag kommer flytten bli lite långdragen men det får man räkna med :-) Hellre långdragen än att vi stressar ihjäl oss!
 
Adjö! 

Söndag

Kategori: Allmänt

Hoppsan, han såg visst lite sur ut men han ligger å myser med mig på morgon! Spinner högt och små trampar lite med tassarna av välbehag ;) 
 
Mindre arga ögon här. Min älsklings kisse! 
 
Han är så fruktansvärt snäll och go. Det är som om katten förstår att vi är tre i vår familj (än så länge) och om jag eller Martin är borta blir han lite speciell. På ett  positivt sätt!
Fritte har alltid tytt sig mer till mig men det är inte så konstigt.. Jag är hemma mer, lämnar hemmet sist och kommer hem först. Jag tar hand om allt kring katten. Kloklippning, kattlåda, kamning osv. Han är inte fullt lika mysig med Martin som med mig men när jag är borta! .. Då tar katten fram sin finaste sida till Martin och är så snäll å go att hälften vore nog ;p
Precis som att han förstår att familjen är bruten, om än bara för en kort stund. 
 
Idag blir det 3D bio! Åh som jag har längtat efter att få se modig! ;) Sjukt taggad, å Wilma skulle också med. Hon sken upp som en sol när hon hörde att både jag och stjärtil (Martin) skulle dit :P
Wilma är då alltså Martins jobbarkompis äldsta dotter och båda döttrarna kallar Martin för stjärtil ;)
 
Igår blev det äntligen palt som jag längtat efter så länge! Riktigt jävla gott blev det dessutom! Alexandra käkade också med oss, hon är superförtjust i palt så hon har stående inbjudan när det kokas ;p
 
 
Alexandra kom även till frukost innan vi åkte på jobb, då hade hon inte sin katt med sig och gissa om Fritte blev sur!! Han ville ju leka med hennes lilla Spader! Alexandra fick bokstavligen en utjamning när hon kom tillbaka innan middag utan katt igen!!
När hon sedan hämtat sin katt och kom över blev Fritte nöjd! Han fick äntligen leka med sin kompis!
Sjukt söta små personligheter hos vår katt! :) BästFritte! 

mammas <3

Kategori: Allmänt

Bonk bonk och spark spark i magen denna morgon, fantastiskt mysigt trots allt!
Igår åkte våra kompisar, Robin och Sara in till bb efter att vattnet gått. Fyra veckor för tidigt men det är ju ingen fara! :) Än har det inget blivit (vad vi vet) men hon skulle sättas igång idag om inget blivit under natten. Åh, håller alla tummar och tår för att det ska gå bra för dom :)
 
Sendrag, har börjat få så sjukt mycket sendrag främst på nätterna! Asont! Hade i låret för en stund sedan, hur skönt är det med kramp i främre muskulaturen av låret liksom?! Inte alls!
Konstig bild men Fritte ligger i alla fall jämte med mig och har morgon mys!
Fäviken idag trots sjukskrivningen. Ska inte jobba men jag ska ha lite intro med Alex! Jag säger, hon gör ;p

Sjukskriven

Kategori: Allmänt

Hemma och utskriven från bb! Skrevs ut vid tio å då kom svärfar som ett skott och hämtade upp mig :P Snäll!
Fått medicin för att förskjuta förlossningen och är nu sjukskriven. Ska vila mycket och ta det lugnt. Inte ligga som ett kolli och bara göra ingenting men ta det lugnt! Korta små promenader och små aktiviteter under korta stunder. Absolut inget flyttande och städande!
 
.. Åh just de, på tal om flytt så fick vi besked om huset idag :-D whoohoo! Stefan skulle verkligen försöka vara ute till på måndag så att vi kan börja flytta in! Ska samla ihop ett gäng starka kompisar så det går undan! Medan dom bär och skruvar möbler kan jag sakta packa ner och upp lite porslin och sånt!
 
Gissa vad jag kommer ha för mig närmaste tiden?!
Fått låna 7th heaven och twilight av Alex. Har ett par timmar framför tvn att se fram emot! 
Förkylningen är än värre än tidigare. Men va tusan, man är väl stålkvinnan själv så det ska nog gå över! :p

Övernattning

Kategori: Allmänt

Fick lite mellanmål på bb och snart dags för middag!
 
Här blir jag liggandes till minst imorgon. Har fått medicin för att motarbeta verkar och sammandragningar. Sen blir det sjukskrivning, stilla sittande och mycket vila. En flytt är det inte på tal om!
Tur att man känner lite folk i byn som kan hjälpa till med att bära och städa :-D 
 
Fått hjärtklappning av medicinen och känner mig både yr och trött. Magen rullar på i vanlig ordning ändå. 
Blev lite som tagen på sängen med att måsta stanna på obs så ingenting hade jag med mig hit. Snälla Marcus kom med en laddare till telefonen i alla fall :-D 

bb

Kategori: Allmänt

Suttit uppkopplad på förlossningen idag igen, har mycket sammandragningar/förverkar och då ville dom att jag skulle komma in. Martin är med mig idag.
Dom hade andra patienter som var mer akut än vi så läkaren prioriterar dom först. Vilket är helt klart rätt! :) 
 
 
 
Sitter i dagrummet på bb och surplar en kopp kaffe i väntan på läkaren. Smyg tittar på små söta nyfödda underverk!  
 
Det är inget allvarligt men vår lille är ivrig! Jag har inte direkt någon tidigare graviditet att jämföra med så lite osäker blir man när det bråkar och "trycker på"!
 
Mer info kommer när jag vet mer! 

bråklås!

Kategori: Allmänt

Förkylningen har dragit igång med raketfart, fått hosta och grönslem. Halsen gör ondare och snoret rinner! Urs! Jag har verkligen inte tid och ork med det här! 
Jag ska jobba och snart även flytta, energin behövs till viktigare saker än att hosta så lungorna fastnar i halsen! Apoteket idag, köpa halstabletter och kuckelimuckmedicin!  
 
Den lille mumriken sprattlar och sparkar så jag tror att jag ska bli blå på magen! 
 
Orkar inte jobba i samma vanliga tempo och Lisbeth tackade ja till en annan tjänst. Har en annan tjej på lut som ska komma och kolla/prova. Det går fort nu när det inte är så långt kvar. Snabba vändningar från att må skapligt bra till att tycka att allt bara är okej. 
 
Jag har många "energi tjuvar" runt omkring som bidrar till att energin tar slut! Men snart är väl även det över! 
Jag vill komma in i det efterlängtade huset och få komma i ordning innan baby kommer! Allt behöver definitivt inte vara klart men jag vill ha fått upp barnsäng och kläder, fått ordning i kök och vardagsrum! 
Garderoberna ska målas invändigt och utvändigt, allt ska packas upp och lite hemtrevligt vill man få det! 
 
Nu ska jag kliva upp och äta frukost, magen kurrar! 

pust!

Kategori: Allmänt

Tur att det är min blogg och jag kan klaga bäst jag vill ;) Om någon nu tycker det blir tjatigt kan denne helt enkelt sluta läsa ;p 
 
Klagomål nr 1. Förkylning! 
Ont i halsen, snorig som tusan och hängig. Martin är superförkyld så det är kanske svårt att undvika. Alla runt omkring går för den delen också å snorar. 
 
Klagomål nr 2. Gravid!
Konstant trött, kissnödig hela tiden och ont i både mage och rygg. Mycket sammandragningar och foglossning.  
Men snart kommer det att vara värt varenda sekund med smärta, längtan och väntan! <3 Fina baby!
 
Konstant sötsugen, eller nja jag kan lika gärna äta saltgurka så länge jag får tugga på något ;p 
Idag blev det muffins med Marabou apelsin krokant i! Nomnomnom! 
 
Dagen är äntligen över och jag får krypa ner i sängen med min jättekudde och min karl samt min katt!
Puss och god natt! 

Då var det dags att börja noja!

Kategori: Allmänt

'Vår lille mumrik vill inte riktigt vara kvar i magen mer! Har idag varit på vanlig koll på mvc, sen blev det in till stan på förlossnings mottagningen. Satt uppkopplad där ganska länge.
 
Både jag och babyn mår bra men h*n stökar och bråkar. Om det inte avtar och stannar till kan det bli förlossning om så väl en vecka som om tio. 
 
Jag har ont och det är jobbigt. Vetskapen om att vi dessutom ska flytta och slutstäda är ett orosmoment. Hinner vi flytta?! Vem ska städa allt här när jag inte orkar. Jag kan och får inte bära tungt nu.
Jag ville flytta för länge sedan men det skulle det minsann inte bli något av! Jag kan packa ner i kartonger och packa upp men jag ska inte bära en enda pinal som är tung.
 
När jag väl kom hem från stan vår lägenheten totalt kaos! Haft lite hantverkare springandes här i huset och då har dom flyttat på soffa, bord, säng och allt i alla fönster. Varför i helvete kan man då inte ställa tillbaka möblerna i alla fall?!?! Blommorna var väl en sak men möblerna!
 
Hatar hantverkare! 
 
Nu ska jag gå å ta reda på tvätten, sen disken, sen bänka mig framför Tv:n efter en dusch! 

Irriterande!

Kategori: Allmänt

Lätt irriterad på blogg.se! Skrev ett inlägg i natt/i morse, glömde skriva rubrik innan jag klickade på "publicera" åsså försvann allt.. Det hamnade inte ens i utkast, helt borta!
Sjukt irriterande i alla fall. 
 
Har rullat 20 negerbollar, tröst tryckt två stycken! Nomnomnom!
 
Hyrt film med Pontus, då blev det Alvin och gänget 3, sjukt rolig! Martin ville se nån typ action så då blev det battleship, den var också bra :) Nu myser jag och gubben framför X faktor.  
 
Imorgon klockan 8 ska jag till mvc i Hallen på en vanlig koll. Mäta magen, kolla hjärtljud och sånt :) 
Mått allmänt gravdåligt idag. Har ont i revbenen då det är trångt i magen. Tungt att andas, börjar bli snorig, sjukt trött och hängig!
 
Här kommer i alla fall en bild från gårdagens middag då Marie och Johan var här. Käkade tackos och hade en massa trevligt surr. Kaffe och kladdkaka med grädde efter maten! 
nomnomnom! Jävla gottegris man är! ;p

Lördag

Kategori: Allmänt

Känns som att det nyss var lördag?! Tiden går så fruktansvärt fort! Snart kommer jag inte orka jobba alla lördagar, sex arbetsdagar i veckan är ganska mycket för en gravid tjockis :P
 
Urnsättningen igår var jättefin. Maud, Sten, Martin och jag. Boel var på sjukhuset så hon kunde inte vara med.
Martin firade ner urnan och Maud sa några väl valda ord!
 
Efter kyrkan åkte vi och käkade på en japansk/koreansk restaurang. Skit god mat! Nya favvostället att åka och käka på! Bra priser på maten, stora men ändå lagoma portioner. Supertrevlig personal! Ja, dit kommer vi helt klart att gå fler gånger!
Till kaffet och desserten fick vi lyckokakor! Askul! :P
 
Martin och Sten åt sushi, det tyckte dom var supergott!
 
Jag åt friterad kyckling med nå grönsaker. Gott som satan!
 
 
Maud åt fyra små rätter men sen blev det dessert!! 
Jag åt friterad banan och glass! Martin och Maud åt samuraj glass. Det var lika som min fast istället för två bananbitar fick dom en liten brownie kaka :P 
nomnomnom!!
 

Östersund

Kategori: Allmänt

Idag bär det av till staden Östersund! Vi ska på urnsättning av Martins momma och sen äta tillsammans på något ställe. Hade tänkt passa på att storhandla på Willys eller Ica maxi.
 
Frysen är i princip tom, typ alla torrvaror är slut, konserver, allt känns det som! Fylla på fylla på!
Älskar känslan när både kyl, frys och skafferi är välfyllda!
 
Det är inte bara jag som gillar att sova med amningskudden! Söt Fritte!
 
Vad gör man inte när det ska springa hantverkare i huset kors och tvärs! Dom brukar ju vara experter på att lämna dörrar öppna :P
 

TupperwareParty

Kategori: Allmänt

Har kommit hem och lagt mig i sängen efter ett lyckat party. Det blev några bortfall, men sånt får man nästan räkna med! 
 
Blev i alla fall en "paltbytta" och nå klister etiketter. Två mjöl/socker bunkar. Ja morsan och syrrorna mina vet i alla fall vad jag menar!
Dom är gudomliga!
 
Nu ska jag och min halsbränna from hell försöka sova! Natti 

Lång dag!

Kategori: Allmänt

Haft en lång och ganska tung dag idag. Haft mycket foglossning och allmänt mycket på jobbet. Sen en fika Järpbyn med Marie, mycket trevligt :D Hem laga mat, fylla i papper till försäkringskassan och skriva bilagor som blev typ en mil långa! Städa hos svärmor inför morgondagens TupperwareParty! :p
Duschat och nu äntligen landat i sängen! Poff! 
 
Imorgon ska Lisbeth jobba med mig på Fäviken, jag ska pyssla på med tvätten och sånt runt omkring så får hon lära sig att göra rummen själv :) Passar mig utmärkt! Fredag är jag ledig, ska på urnsättning av Martins momma och efter det ska vi äta någonstans i stan.
 
Idag tvättade jag mitt gamla fårskinn som vi ska ha i vagnen till vår lille mumrik! ;p 
 
 
Skinnet har varit utlånat och gått sönder.. Men Maud hade något kalasbra textil-lim som funkade till två av revorma. Är två ganska stora kalfläckar på skinnet. En långt ut på vänsterkant och en nästan högst upp. Men vad är väl en bal på slottet!! Skinnet är ju 21 år gammalt och väl använt! :P Jag är mest glad över att ens ha kvar det! 
 
Nu ska jag dra igen mina "JohnBlund-iga" ögon och drömma fint om allt utom punkteringar och bekymmer! ;) 
 
puss och kram 

Punka?!

Kategori: Allmänt

Hahaha, hade en sån konstig dröm här på morgonkvisten! Jag hade fått punka på alla fyra däck! Fet som en julegris men jag skulle tydligen måsta fixa det själv! Började hissa upp bilen men jag hade ju inga nya däck att sätta dit! 
Fick till sist tag i nå däck å då hissade jag ner bilen och körde med punka långt åt fan för att få tag på däcken!
Hahaha, ibland är man inte så smart som man kanske ser ut ;p
 
Asgott bröd i alla fall! Receptet hittade jag på rågmjölspåsen :D Man bakar ut i långpanna och skårar med kniv innan gräddning. Sen är det bara att bryta rutor! Nomnomnom! ;)
Jag är inne i någon typ av baknings fas tror jag, det brukar gå lite i vågor :P Snart är en frys full och då har jag en till som ska fyllas med mat och bak! ;) 
 
Idag blir det potatispannkaka till middag men jag lurar på att koka palt någon dag, längtar som tusan efter det! 
 
Blir att åka till jobbet om nån timme och sen ska jag ta en fika med Marie! :D 
 
Upp och hoppa gummitoffla! Puss å kram 

Då var det äntligen gjort!

Kategori: Allmänt

Klippningen som jag så länge längtat efter år nu äntligen överstökad! Nöjd! Tack Sara!
 
 
Jag såg ju ut som nå lurvas!
 



 Blev även en ny olja till håret, lyx! Den luktar himmelskt!
 
Jobbade en snabbis på morgon, kastade ihop en kladdkaka med vit choklad i och sen Åre. Kom nyss hem och har nu en omgång rågbröd på jäsning! Nomnomnom!
 

Bästa mamman är MIN mamma!?

Kategori: Allmänt

Jag har gått och grubblat på en sak här i dagarna! Min mamma är ju helt klart den bästa mamman, Ever! För mig och mina syskon i alla fall! ;p Men givetvis är Maud den absolut bästa mamman för Martin. Och alla andras mammor är givetvis bäst för sina barn.!
 
En mamma är alltid en mamma, och henne kommer man att älska oövervinnerligt mycket resten av sitt liv! Snart kommer jag att vara den mamman för någon och det känns j*****t stort!
Ett litet barn som kommer att vara helt beroende av mig första tiden, att ha ett sånt ansvar på sina axlar är inget vem som helst klarar av! Jag ser fram emot det, helt klart! Längtar varje sekund efter vår lilla ängel!
 
Vi uppskattar våra mammor alldeles för lite! Dom har burit oss i sina magar i nio månader (plus minus). Dom har matat och skött, klätt oss mot kyla och värme. Burit, tröstat, stannat hemma när vi varit sjuka och legat sömnlös i otaliga nätter just för vår skull!
 
Jag älskar min mamma <3 för att hon är den bästa mamman just för mig!
 

Jaaa!

Kategori: Allmänt

Fått en tid på Åre Saxen imorgon hos Sara! Nu ska kaluffsen bort! :P Hade tänkt göra en klippning hemma men eftersom att jag nu inte bara ska göra en vanlig toppning kan jag lika gärna sitta på salongen :P Få håret tvättat och bli lite ompysslad i vardagen! Det var länge sedan jag satte mig i frissastolen! Mys!
 
Sånt unnar man sig alldeles för sällan men det är ju så dyrt att klippa sig på salong var 4-6 vecka! Nä, jag kanske gör en seriös klippning var 6 månad och nån toppning där emellan x)
 
En liten mysbild på kissen!
Nu ska jag krypa ner bakom Martin och sova!
Mera jobb imorgon. Puss och kram godingar!

Måndag

Kategori: Allmänt

Brukar väl säga att med ny vecka kommer nya friska tag. Håller inte helt med! Jag är trött, superdupertrött! Även om jag bara jobbar ca 50% så är det jobbigt, tröttsamt och tungt. Dessutom är jag på jobbet 6 dagar i veckan!
Tunga säckar med tvätt som ska kånkas fram och tillbaka. Upp och ner för en trappa. Badrockar som ska bäras fram och tillbaka från tvättstugan (som dessutom ligger i en annan byggnad). Böja sig ner för att ta upp nå på golvet, dammsuga och skura under sängarna. Det är jobbigt med en babymage! Väntar på papper från försäkringskassan, ska ansöka om havandeskapspenning.
Då ska man väga allt man bär, skriva utförligt om allt som innefattar dagarna på jobbet. En blankett till min arbetsgivare och en som jag ska fylla i. Än kan jag jobba, vill inte gå hemma nu men det rekommenderas att ansöka i god tid. Som alla redan vet är ju försäkringskassan inte snabbaste bilen i racet!
Nu ska jag och Fritte kliva upp så att man sen ikväll får gå å lägga sig igen ;) Havregrynsgröt och en tekaka står på morgonens meny!
Puss och kram! Ps. skriv namn på kommentarerna så jag vet vad ni är för godingar ;p

VILL FLYTTA NUU!

Kategori: Allmänt

Det är dagar som idag som jag saknar ett större boende mer än någonsin!
Snart snart!
 
Detta kanske ser ut som en brunn på avstånd men det är en superfin grillplats! :D
 
Jag är morgonpigg och kan inte sova länge, Martin vill absolut inte kliva upp och jag tycker det är helt okej att han får sova till kanske 10 eller nå.
 
Men vi bor i en etta! Om jag börjar se på nå tv/film så stör jag ju. Börjar jag stöka med något i köket, diska, baka, äta så slammrar ju det med.
Hade man haft ett sovrum hade det underlättat nå fruktansvärt! Man känner sig faktiskt låst i sitt eget hem när man försöker visa respekt till sin pa
rtner!
 
Tassa på tå och smyga i flera timmar är inte riktigt min grej! Vill i alla fall kunna kolla på tv med volym utan att det ska kännas som att jag stör.
Även om han säger att det är okej så vet jag att det är ett störande moment när man sover! Hade det varit tvärt om hade jag förmodligen förbjudit honom att kolla på tv/film tidigt på morgon när jag sov! Haha, snälla jag!
 
 
Nu blev ju bilden åt fel håll igen?! Den ligger ju rätt i albumet! Morr! Nåja, jag får helt enkelt nöja mig med lite läsning i nya numret av kattliv! :P

Lördagens bestyr.

Kategori: Allmänt

Nysnön ligger på skutan, det lär inte dröja innan första snön faller även här. Härligt! Jag längtar faktiskt till snön och den riktiga vintern kommer. Få höra snön knarra under fötterna, gå en promenad med vagnen! Mys <3


Blev spagetti och köttfärssås till middag idag på gubbens beställning. Under tiden kastade jag ihop en deg till lite tekakor! Åh shit vad goda dom var!
Här kan ni få receptet:
4 dl kokande vatten
4 dl havregryn
25 g matfett
2 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk sirap
50 g jäst
1.1 liter vetemjöl
Häll över det kokande vattnet över havregrynen. Klicka i matfettet och rör om. Låt stå 30min.
Tillsätt salt, kallt vatten och sirap. Smula ner jästen och tillsätt det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.
Låt jäsa under duk i 40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 14-16 bitar. Rulla till bollar och platta ut till tekakor.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Nagga och grädda i 200 grader ca 10 min.
Fruktansvärt goda var dom! Har för övrigt fått nackmassage av gubben under hela inläggets skrivningstid! Det är inte fyskam!
Nu tv och soffmys <3 Trevlig lördag alla fina!

tävling

Kategori: Allmänt

Idag har Pontus cross tävling men jag jobbar så jag kan inte följa med å kolla. Nåja, man kan inte följa med på allt!
Har i alla fall haft en ganska bra natt, vaknade vid fem och somnade nog om före klockan sen om än jag låg och snurra länge! :) lyx!
Jobb ett par timmar idag men sen ledig hela kvällen och söndagen! Woop woop :P och söndagen tänkte jag bara ta det lugnt, inte allas göra många knop!

klipp klipp!

Kategori: Allmänt

Känner för att ta en sax och tugga igenom håret, eller nä förresten vadå sax?! Tar Martins rakapparat! Är såå less mitt hår, det är tjockt, tungt och tråkigt! Sunk sunk! Hoppas verkligen att Sara har en stund över någon kväll till veckan, då ska hon få göra något drastiskt! Är hon upptagen får jag helt enkelt boka en tid då hon är på salongen :P something must be done!
Kollar frisyrer på nätet och vet ungefär hur jag vill ha det. Och det ska ske snarast!! Nu är less att inte kunna ha vanliga byxor, less väntan på att få packa ner allt och äntligen få flytta, less att magen blir blöt varje gång jag ska diska, less att inte kunna sova på rygg eller mage! Allmänt LESS PÅ ATT VARA LESS!
(tror jag kan behöva en macka, eller kanske en frukt i väntan på middagen!)

solen skiner :D

Kategori: Allmänt


 
Solen skiner om än det blåser iskalla höst vindar ute! Bilden blev inte åt rätt håll men det gick tydligen inte att rotera den! Tyckte att det såg så fint ut när solen mötte fontänen så att regnbågens färger kom fram! Allmänt så känns det lite bättre nu i alla fall :p
 
Har i flera dagar varit sugen på fisk till middag men jag är usel på att tillaga torsk! Martin har ju faktiskt varit till Norge å fiska så det vore ju synd att inte äta upp fisken. Maud får tillaga och bjuda på det ikväll ;) mumms
 

Tårarnas dag.

Kategori: Allmänt

Idag har jag lite lättare till tårar än vanligt, känns som att varje liten skitsak är stor som en ocean! När det blir för många såna småsaker börjar jag helt enkelt att gråta!

Hoppas att det ger med sig lite under dagen, är inte kul att känna sig som världens grinigaste kärring..

Blomman!

Kategori: Allmänt

Har en ganska rejält stor blomma i största fönstret, fråga mig inte vad den heter men den ser ut som en mini palm!
 
En timma sedan, ca kvart över tre på natten tyckte katten att det var lägligt att riva ner den.. Blev ett bra duns när den krukan föll i golvet, krukan höll tack och lov!
 
Han brukar vara på den där blomman ibland, bita lite på bladen men han vet mycket väl att han gör fel. Har tillrättavisat honom flera gånger tidigare så minsta lilla som man knäpper med fingrarna sprätter han där ifrån! Hoppas att det var första och sista blomkruksnedrivningen!
 
 
Lilla mumriken här i magen sprattlar som aldrig förr, har gått in i vecka 28 och har 90 dagar kvar till BF :D Det börjar kännas nära nu. Inte helt overkligt och sinnessjukt långt bort! Har det mesta inköpt och klart, ja i alla fall av allt det viktigaste till första tiden! Vagn, bilstol, babysitter, spjälsäng (sjuukt fin oval spjälsäng!), kläder att åka i hem i till lille mumriken. Blir ju mitt i vintern! Voksi påse, skinn och sånt som blir tillhörande vagnen. Samt sånt som tillhör sängen. Har sytt ett superfint spjälskydd med typ barbapappa motiv. Köpt täcke/kudde och sängkläder. Har massor med fina saker! Tycker att det är fruktansvärt kul att handla och göra fina saker tills det ärdags :D Skulle jag skriva ner allt här av vad vi köpt, fått och har hemma skulle inlägget aldrig ta slut :P haha! Men samtidigt är det inte för mycket, nästan inget är helt nytt och inget som vi köpt känns onödigt!
 
Beggad vagn, beggad säng, beggad babysitter som vi fått av sis, mycket beggadd kläder och lite nytt :D
 

 
Familjen som har haft vagnen före oss bor här i byn och vi känner dom. Är mycket god vän med mammans lillasyster Alex! Pojken som har legat i vagnen har inte varit något vidare vagnbarn. Sovit inne i vagnen, finns inget slitage varken på däck eller tyg. Så vagnen blev ett riktigt kap!
 
Nu ska jag vålds knipa igen ögonen och hoppas på att jag somnar om snart, utan att bli väckt av rasande blommor! Puss och God natt!

Jobbet!

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft en ny tjej med mig på jobbet, Lisbeth. Hon ska ta över min lilla husfru/städ tjänst på Fäviken när jag går på mammaledighet :D Supergo tjej! Det blir nog bra :P
 
Tänkte att jag skulle bjussa på lite bilder från jobbet så det blir lite från restaurangen och en från ett rum :)
 
 
 
 




 
Det här är då själva byggnaden där jag jobbar :D
Oooh, höll på att glömma, SvT var på jobbet idag! Blev filmad då jag gjorde i ordning ett rum. Snubben där skulle filma typ hela dagen och sedan göra ett program som kommer att sändas på ettan. När vet jag inte än men han skulle höra av sig :P Lite fränt! Nu blir det lite sen lunch och sen ta det lugnt i soffan! Tjing pling!

Ligger vaken..

Kategori: Allmänt

Har en liten ful ovana, att på nätterna ligga vaken! Vanligast från tre/fyra och minst en timme framåt, dessa småtimmar lär det kunna bli en del inlägg :P Vaknar oavsett om jag är pissnödig eller inte, men det går inte en enda natt utan att jag är upp på toa.
 
Låg så mysigt sked med gubben för en stund sedan när jag vaknade, det är minsann inte allt för ofta det händer att man vaknar så! Än är jag inte så fruktansvärt stor men ibland känns det som att det bara är en enda stor mage som får kontakt och kramas med honom! Sparkas gör bebisen också, tidigare var det bara jag som kände dom men sedan ett par veckor tillbaka kan även andra känna dom utanpå magen å det är lite småmysigt ;)
 
När jag likaså ligger vaken och filurar kan jag ju passa på att göra ett kollage med bilder på Fritte. Vår renrasiga Maine Coon "kattunge" på sju månader. Han väger nu sex kilo! Pappan till vår kisse väger nästan tolv kilo och är gigantiskt stor så Fritte blir väl nå liknande ;) Kan bifoga en bild på honom också!
 
 
 
 
Så där nånting! Är inte helt van vid att blogga så här från telefonen, hittar dock ingen app till denna Android. Tidigare hade jag iPhone och där fanns det en app till blogg.se ! Nåja, det här blir nog bra det med! Puss och kram på er. Fortsatt trevlig sömn!

Första inlägget!

Kategori: Allmänt

Jahapp, då kör vi igång igen! Har tidigare haft annan blogg men kände att jag ville ha en nystart då jag inte varit vidare aktiv. Hoppas på att kunna hålla glöden uppe på denna blogg :P Brukar avta lite med tiden, men det ska vi ju verkligen inte hoppas på! Jag och min sambo bor i Järpen i en etta tillsammans med våran Maine Coon katt på sju månader! Men vi flyttar till ett hus bara ett stenkast härifrån om ca tre veckor :D längtar helt galet mycket! Eftersom att jag är gravid i vecka 27 finns det en hel del som man vill hinna få klart innan vår efterlängtade baby kommer! <3 Den 7e december är det beräknat att vår illa ängel ska komma till världen! Åh som vi längtar!! På den här bloggen hade jag tänkt dela med mig av hur jag mår under graviditeten och hur det är att vara nybliven mamma! Jag kommer att uppdatera med bilder från huset med allt vad renoveringar och pyssel å bakning innebär ;) Mer kommer sen, men nu är första inlägget gjort i alla fall :P Puss på er godingar!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.