mammakajsa.blogg.se

En blogg där jag delar med mig om vardagen som nybliven mamma!

7 dagar kvar!

Kategori: Allmänt

Helt sjukt att det bara är 7 dagar kvar till bf, jag kommer förmodligen att gå över tiden men dock! Imorgon är det 39 fulla veckor. Varje dag känns seg och långsam, känns som att vi inte tar oss framåt i graviditeten. Men när man blickar bakåt inser man hur fort den passerade tiden gått och hur mycket som hänt under tidens gång.  
 
Planerings freak som jag är så är nästan allt klart, vill heller inte stå där med näsan i kläm om ungen skulle ha kommit för tidigt. Helt utan grejer och bli beroende av alla andra. Finns massor med braiga saker kvar som vi behöver men allt det funktionella som man behöver absolut första tiden ska vara klart!
 
IKEA 
 
Har ingen barnstol till köket, det behövs (men är inte aktuellt än!)
Samma sak med läragå stol, bobby car, bit leksaker och annat. Det är ingen prio eftersom det dröjer innan det kommer att användas. :)
 

Spindlar och annat äckel päckel!

Kategori: Allmänt

 
Urs och fy! I natt vid fyra vaknade jag med panik, hade drömt en mycket konstig dröm om en stor svart hårig spindel! Även om en "rymd spindel", den var mera som en bläckfisk i färg och inte hårig och hård. Hur den tagit sig från rymden har jag ingen aning om!
 
Jag och Martin var inne på Ica och skulle handla, där bland hyllorna bokstavligen flyger denna svarta spindel på mig! Den liksom skuttade från en hylla och attackerade mig! Drömmen kändes så tydlig, jag försökte bryta och bända i den där jävla spindeln så att den sku dö! Hörde och kände hur det knastrade i spindeln men inget hände. Den var helt rabiat! 
 
Som små klor längst ut på benen och ett jätte gap med tänder! Efter mycket om och men lyckades jag ta mig mot charken där hajjas (han jobbar där) får tag i spindeln och en kniv. Tjoff så var den död åsså vaknade jag!
 
Urs så vidrigt, när jag sedan vaknat och fattat att jag var hemma trodde jag att spindeln var här någonstans. Jag till och med kikade runt men hittade ingen, tack och lov! Somnade om till slut.

Stan

Kategori: Allmänt

 
Jahapp! Dag ersättningen kom in idag och poff så var den borta. Inte riktigt men nästan, man blir fan inte fet på försäkringskassan!
 
Åkte in till Östersund idag, behövde fylla på lagret med duschtvål, schampoo, tandkräm och sånt plock från dollar store. Köpte en skötbädd på barnen hus. En med skumgummi i botten och uppblåsbara kanter, 150kr! Alltså jag ville köpa en annan modell, den som är med skumgummi även på kanterna åsså är det något typ av mönster eller motiv på. Dom kostade 300kr! Glöm sin dröm, där blev jag snål! 
 
Mat på Ica maxi för drygt 2000kr, så värt! Om jag hade handlat exakt samma varor på Ica här hemma hade det kostat minst det dubbla! 
Vi gynnar gärna det lokala men vi storhandlar i stan! 
 
Sprang in på rusta för att köpa en kabel och kontakt till Marie, blev även en julduk till vardagsrummet :-) Där i kassan blir jag så förbannad!! 
En ganska ung tjej står framför mig med en flicka i vagnen och en pojke bredvid. Pojken var trotsig och gnällig men det spelar ingen roll. Båda barnen skulle få köpa varsin godis men pojken vägrade lägga godisen på bandet, han puttar på sin syster och beter sig allmänt trotsigt då mamman får nog och smäller till pojken! :o
Gissa om det svartnade för mig! 
Jag frågade helt enkelt vad fan hon höll på med! Mamman släppte alla varor, blev illröd i ansiktet och pep ut ur butiken.
Övriga människor i butiken och personalen stod bara tysta! Fy för folk som slår sina barn och lika fy på alla som ser på utan att agera!

urk!

Kategori: Allmänt

Hyffsat vätskefyllda fötter! Som bollar 
 
Natten och hela denna dag har varit hemsk så kanske.. Kanske är det dags snart!? Men när man tänker tanken att det börjar bli dags ett ringa in till stan så avtar det.
Typiskt! 

HET mat!

Kategori: Allmänt

Ja alltså nu är jag less! Nu får ungen minsann ta å komma ut! Alla säger att het, kryddig, stark mat ska kunna sätta igång allting! 
Har gett det ett sju jävla försök ;p Kryddade kycklingen med mycke peppar, salt och chili! PLUS ett jag ätit sweet chilisås till det! Bränns på läpparna ;) Men inte så överdrivet att det inte smakade gott!
 
Martin jobbar sent, typ nio/tio kanske. Middagen intogs därför i sällskap av tvn :) Nu är det äntligen hemma på fyran! Ska inreda ett vardagsrum/allrum med lite insperation av 50-tal! Åh så bra!! Älskar :)
 
komsikomsi bebis! 

redo

Kategori: Allmänt

Så! Idag känner jag mig 110% redo! Nu tycker jag att bebis kan komma! Känner mig laddad och lugn på samma gång, tänk om allt bara kunde starta så vi får träffa vårt fantastiska knyte. 
 
Spjälsängen är bäddad, bb väskan är packad, barnrummet är i princip klart (om än det knappt kommer att användas än).
Har vagn med alla tänkbara tillbehör, babysitter, bilstol/babyskydd, massor med kläder, blöjor och massa annat tänkbart. Allt är klart för bebis att anlända! 
 
Men jag kommer säkert gå över tiden, det har ju alla andra Edfastare gjort! Dessutom fick jag bromsmediciner för åtta veckor sedan för att inte få prematur (för tidigt).
Gör ont när jag går, känner barnet mot bäckenet. Eller ont är fel ord, mycket obehagligt är det i alla fall. Sprattlar och rör sig, men inte lika hårt som tidigare. Blir trängre och trängre i magen för krabaten.
 
Nåväl, i sinom tid kommer bebis, det är ett som är säkert. Men less på att vänta å vänta! Less på att må som en kratta och på att känna sig som heffa själv! Jag vill kunna knyta skorna, göra piruetter på skridskor om jag så vill! Jag kan inte ens se mitt kön! Vill verkligen kunna känna mig snygg igen.
 
Klaga klaga klaga, ja men det är en stor del av att vara gravid! 

Skridskor

Kategori: Allmänt

Att vara höggravid och åka skridskor på sjöisen är att rekommendera! Haha! En rolig syn kan jag tänka mig. Ungefär som Bambi på hal is. Tordes inte riktigt ta ut stegen ifall att man skulle dratta på magen, men kul hade vi! 
 
Älsklings Martin 
 
Åsså jag! 
 
Men hallå filmen då!! Jo den var helt galet bra! Sjukt jävla bra faktiskt om jag ska tala i klarspråk! 
Ångrar inte för en sekund att jag tog mig i kragen och åkte dit om än jag var väldigt sugen på att bara slöa i soffan hemma! 
 
Sen blev det bäck med Martin och lite nackmassage :-) mys!
Å nu sova! 

Breaking Dawn part 2

Kategori: Allmänt

 
Nu har filmen även tagit sig till lilla Järpen! Har reserverat biljetter till mig och tre andra brudar ;-) Alex, Jessika och Filippa. Kommer bli sjukt bra! 
Man vet ju inte när nästa bio tillfälle kommer, med tanke på bebis ;) Jessika hoppar på kryckor och kan inte sitta allt för långa stunder. Vi kommer alltså sitta ute på en kant så att hon kan stå när det blir för jobbigt att sitta. Åsså jag då mitt i allt, valrossen själv! Tänk om vattne sku gå mitt under bion! Wahahaha! Kul syn!
Nä, skämt å sido! De kommer bli kul, har sett fram emot det här länge :)
 
Ligger för övrigt i sängen ännu! Martin sover och jag börjar bli rastlös. Försökte väcka och mysa med Martin men det är som att på egen hand försöka förflytta en betong gris! Stört omöjligt! 
Kul kille!  
 
Jag älskar honom ändå!

uppochner

Kategori: Allmänt

Ena stunden kan allt kännas helt okej, näst intill bra. Medans jag i nästa stund verkligen känner hur hormonerna löper amok och allt känns verkligen uppochner! 
 
Då menar jag verkligen allt, liksom vad som helst! Ena stunden är maten jätte god och allt är bra. Nästa stund tycker jag synd om älgen som blivit skjuten och tillagad. Nästan så att man vill gråta och blir illamående!
Alla vi umgås med (i princip) har barn, de flesta nykläckta. Är givetvis glad för deras lycka och för deras barn men det får mig, om möjligt, att längta ännu mer till vår knodd!
 
Tänker ibland tanken att det kan vara något fel på barnet, eller att jag som mamma inte ska räcka till. Att amningen tillexempel inte funkar/kommer igång som den ska. Eller att jag inte kommer att kunna ge mitt barn det den behöver.
 
Ett skräcksenario är att behöva stanna kvar på bb flera nätter, kanske veckor. Jag vill hem ganska fort, ja i alla fall som det känns nu. Men många som jag vet av har fått stanna kvar länge, olika anledningar men dock..  
 
Nä Urs! Nu ska jag sova, drömma söta drömmar och vakna utvilad :-) 

Hugo

Kategori: Allmänt

Igår eftermiddag kom äntligen den efterlängtade Hugo! Är så glad för Mathilda och Mickes skull <3
 
Han är så fin! 54 cm lång och vägde 4610, han var minsann ingen liten kille! :-) 
 
Snart är det min och Martins tur, det är med stor förväntan men samtidigt är jag skräckslagen! Man är fruktansvärt nervös inför hur det ska gå. Blir det en vanlig förlossning eller blir det med kejsarsnitt?! Måste jag bli igångsatt?! Kommer det ta lång tid eller går det undan?! En million frågor som ingen kan svara på i nuläget.
Det enda jag vet är att ju längre tiden går desto mer nervös blir jag.
 

Fritte är hemma igen

Kategori: Allmänt

Änglarna vakar över Fritte. Nu står han i skåpet hemma. 
 
Sma provet som vi skickat till Tyskland var i alla fall negativt. Fritte hade alltså inte spinal muscular atrophy (muskel förtvinande sjukdom). Däremot hade han höga antikroppar som påvisade "Corona virus".
Det är ett väldigt vanligt virus för katter men stannar oftast i tarmen. Då är det ofarligt och visar sig genom diarréer och kräkningar. Precis som en kraftigare magsjuka. Det kan också finnas i katten utan att visa sig. Fritte har inte varit dålig på det sättet under den tid vi haft honom.
 
I och med att han hade Corona viruset finns förutsättningarna för att Fritte kan ha haft "fip". "Fip" finns som två former, våt och torr. Den våta innebär att dom får vätska i buken och den torra kan sätta sig nästan vart som helst. Typ som en tumör.
Det kan bara fastställas när obduktionen är klar. Förhoppningsvis får vi svar på det innan jul. 
 
Vi har i alla fall gjort allt vi kunnat och inget hade kunnat få honom frisk.

Resultatet!

Kategori: Allmänt

Så här fin blev tjälaknulen! :-) Blir väl kokad potatis och försöka knåpa ihop någon sås ikväll. Gratäng hade ju suttit fint men men..! Jävla försäkringskassan som strular till det med mina pengar! Skulle ha haft utbetalning idag!
 
Strax kommer Marie hit å hämtar mig. Hon skulle fixa en sak i stan så jag följer med som sällskap. Ska passa på att svänga förbi djursjukhuset också. Fritte är kremerad och klar att hämtas Ska också försöka luska fram några provsvar! Helt sjukt att både obduktion och kremeringen är klar men jag får inga besked om något.. 
 
Å ingen Hugo har kommit heller. Stackas Mathilda och Micke som skulle bli igångsatta igår men en ny läkare satte sig på tvären! Kämpa på syrran! Vi håller tummarna för er <3 
Ingen unge för mig å Martin heller! Hon verkar sitta fast där inne. 38 fulla veckor imorgon. Jag är så LESS! Kom nu älskade barn <3 vi längtar ju efter dig! 
Haha igår satt vi i soffan i vanlig ordning och kollade på tv (fråga olle), jag är så van att hon sparkar å slår så att man nästan blir blå! Men Martin hade sin arm så att den nuddade lite vid mina revben/mage åsså kom det en sju jävla spark! "Nämen, vad fan händer?!" 
wahahaha! 
"Ja, kära du.. Det är din extremt snälla unge som snart kommer ut genom skinnet på mig!" 
Det är ganska läskigt när man klart och tydligt ser att det är en armbåge/fot eller hand som trycks ut mot friheten ;-) skum känsla! 

Tjälaknul

Kategori: Allmänt

Har satt en bit älgbog i ugnen, tänkte tillreda en tjälaknul! Det får bli morgondagens middag, det är ju inte direkt snabblagat men sjukt gott!

Idag blir det nog ärtsoppa och pannkakor! Färdigköpt soppa.. Det är en utav dom få sakerna som jag fuskar och köper färdigt.

hmm!

Kategori: Allmänt

Sjukt irriterad över att min mage nu är full med bristningar när endel inte alls får några!
Som när jag var på möhippan i lördags.. Där var det flera mammor, vissa väldigt nyblivna och vissa lite äldre. Inte tusan kommer jag någonsin att kunna se ut som dom! 
Eller gravida kompisar som lägger ut magbilder på typ fb, dom har minsann inåtnavel och fina magar utan ränder! 
 
Sjukt orättvist, jag blir så förbannad! 
 

Mardrömmar

Kategori: Allmänt

Tidigare under graviditeten hade jag jätte mycket hemska mardrömmar. Känsliga läsare bör inte fortsätta läsa! 
 
Då drömde jag saker som att bebisen var död när jag födde fram henne och att Martin då skulle tycka att jag var "smutsig" så han stack. Sen stod jag där alldeles ensam med en döfödd unge i famnen! Ingen att vända mig till eller söka tröst.
Många drömmar handlade om att Martin skulle lämna mig och bebisen ensam, att jag var tvungen att gå igenom allt på egen hand. 
Har drömt att någon har brutit sig in både på bb och hemma, att någon stulit vårt barn! Smugit sig in utan att någon märkt det, sen tagit barnet, skrattat ett hånfullt skratt och sprungt härifrån! 
Har även haft många drömmar om att något har varit fel på vår unge. Alltså att den varit sjuk. Tumörer, invalid, att något varit så fel att det inte gått att rädda. 
 
Tack och lov, (peppar peppar), så har dom drömmarna flygit iväg för gott! Vaknade många nätter med panik, gråtandes! Martin har flera nätter väckt mig för att jag gråtit och sovit oroligt! Det är kärlek <3 Då har han hållt om mig och strykt mig över håret och ryggen tills jag somnat igen. Bästa gubben!
 
I morse var Martin trött, han somnade om gång på gång! Tror klockan var halv åtta innan han tog sig iväg! Men efter det somnade jag om till strax före tio! Åh gud så skönt ;) Men jag vaknade av en mycket konstig dröm..
Jag drömde att Maud (svärmor) inte gillade den lila tapeten i barnrummet så hon hade bestämmt sig för att tapetsera om allt! Varav att det blev totalt kaos! 
Det var någon konstig tapet, den kändes som prasslig plast! Bubblorna var inte uttryckta och våderna satt varken rakt eller var skurna i rätt längder!!
Jag bröt ihop, grinade! Mamma var av någon anledning här. Typ hälsade på men hon såg inte att något var konstigt. "Det ska nog vara så" sa hon! 
 
Wahahaha! Man är bra knäpp ibland! Vilken tur att jag vet med all säkerhet att hon aldrig skulle göra något sådant! Vet dessutom att hon gillar den lila tapeten ;-) 
Drömmer allt bra knäppa saker fortfarande men mycket lindrigare drömmar! :-) 
 
Nu kurrar magen så det är väl dags att kliva upp å äta!

Sällskap

Kategori: Allmänt

Ingen bebis än så länge men just nu är det ett väldans oliv i magen! Spjärnar, sparkar och slår! Tror att ungen snart kommer ut genom skinnet! X) En liten knäppis ;-)
 
Imorgon kväll kommer Roxy hit, sen ska hon vara med mig hela torsdagen då Maud behövde till nån läkare :-) Åh som vi ska mysa, kanske får hon till och med smyga upp i sängen när Martin åkt på jobbet ;-) tihi!
 
Inte alls gjort många knop idag men badkaret är skrubbat och ytterligare fem barngalgar är målade. Sen blev det kaffe och kladdkaka med marsmallows hos Alexandra och Andreas :-D nomnomnom!
(bild från tidigare målning)

Trött!

Kategori: Allmänt

Jag är så trött jämt! Jag brukar vara uppe med tuppen och ha världens energi, hatar när andra ligger och drar sig eller sover bort hela dagarna. Men nu gör jag precis det!
Sover inte bort hela dagarna men ligger gärna kvar i sängen på morgon och tar gärna en lur på soffan! Kliver upp och längtar sedan till att få gå å sova igen. 
Nog för att jag knappt sov mellan lördag och söndag men då låg ja i sängen till KVART I TOLV!!! Hojja! Det är ju fan så att man får ångest! 
 
Nä nu måste ungen komma snart.. Så här vill jag inte ha det! Slutet på denna graviditet är mycket mer påfrestande än vad jag kunnat ana. 
Säger inte att jag trodde att graviditeten skulle vara som en dans på rosor. Men jag hade nog ändå föreställt mig den lite mindre jobbig.. Mycket ligger i det psykiska. Jag saknar min kropp, mår inte bra av att vara så här stor. Känner hur hormonerna åker bergochdalbana i kroppen, ena stunden glad å nästa stund grinar jag över absolut ingenting! Vill känna mig fin igen. Vill känna att Martin vill ha mig! Inte som en klump på dryga 90kg som han får bogsera ur soffan! 

Kom nuuuu!!

Kategori: Allmänt

Urs, vad less man kan vara! Längtar så efter vår lilla unge! 
 
Var på mödra idag, en timma försent! ;-) Hade tid 15.30 men glömde helt bort den tiden under eftermiddagen! Marie kom förbi på kaffe och surr, hipps vipps så var klockan 16.20 och barnmorskan ringde mig!! FANDÅ! Ärs, det gjorde inget sa hon! 
Nu är det 1-1! Hon glömde ju mig för några veckor sedan ;-) 
 
Alla prover var bra och magen bara växer å växer! Hon chansade på att ungen kommer innan veckan är slut! Åh, som jag kommer hoppas på det! 
"Jag har haft fel förr", sa hon men nu lever jag på hoppet! 
 
Hade varit så fruktansvärt skönt att äntligen få bli mamma! Att hinna landa lite innan allt vad som har med julen att göra. Bli av med lite mage, kunna knyta skorna! Just nu känner man sig ungefär lika sexig som en elefant! Det vill säga NADA! 
 
Innan veckan är slut.. Hoppas, hoppas, hoppas!! 

Oj oj, blogg uppehåll!

Kategori: Allmänt

Fyra dagar sedan jag sist uppdaterade! Skämmes ta mig fan!
Vet inte riktigt vart jag ska börja?! Hmm, möhippan kanske!
Igår var det möhippa för Maria som ska gifta sig i januari, på trettondagen :-) Kvart i åtta på morgon hämtade jag upp Julia, sen Bea och efter det drog vi till Elin. Där samlades alla innan vi sedan stormade Marias hus ;-) hoho!
Lite utspökning och många skratt. Sen drog vi till Åre, lunch på max. Efter det var vi på copperhill. Hade hyrt privatspat, skit mysigt!
Två gravida och två som ammade vilket resulterade i en mycket lugn och städad möhippa. Framförallt skittrevligt!
Middag sen i Järpen hos Mimmi, vid tio avrundade jag och åkte hem. Helt slut efter en heldag med massa brudar!
Helt slut även nu, blir att slå igen mina små ögon å sova!
Tjing!

Snart klart!

Kategori: Allmänt

Nu är allt utom sista provet som vi skickat till Tyskland betalt och klart! Försäkringsbolaget har tagit sin del och vi våran :-) 
Självrisken, rörliga avgifter, kremeringen och allt sånt är klart! Skönt att det rör på sig. Vi vet dock inte mer än tidigare. Vi inväntar sista provsvaren från viruspaketet och svar från obduktionen. /div>
 
Det kan dröja ett par veckor innan vi vet mer, sen dröjer det väl ett par veckor till innan vi får veta om Agria vill betala ut livförsäkringen på honom. 
Alltså om vi får ut 7600kr som vi betalt för honom. Det är en förutsättning för att vi ska kunna köpa en ny inom en snar framtid.

Jag och hinken!

Kategori: Allmänt

Vaknade vid 04 - måste SPY!! Åh då är det ju lätt att höggravid hasa sig ner för trappen i mörkret å in i badrummet! Nja x) 
Har ju inte mått såhär illa sen första trimestern! 
 
Provade lägga mig igen men nä! Tog täcket och en hink och satte mig i soffan på samma plan som badrummet. Vid halv sex mådde jag så pass mycke bättre att jag kunde lägga mig ner och sova lite. 
Nu mår jag som vanligt igen :-) tack och lov blev det inget långdraget men ont i ryggen av soffan! Tuuupiskt!
 
-------------------------------------------- 
 
Om någon tog illa vid sig av mitt förra inlägg så ber jag om ursäkt. Det var absolut inte illa menat. 
Festen var toppen och i det stora hela var vi alla nöjda! :-) Jag gillas inte svamp - det betyder helt enkelt att jag inte kan uttala mig om såsen.
Mycke sammandragningar, sprattlande unge och allmänt gravid i vecka 37 gjorde att vi gick hem tidigt. :-D

Osso Buco

Kategori: Allmänt

Varit hos svärmor på Osso Buco middag, gjord på renkött! Jävlar i min låda vad gott det var! Det måste jag göra någon gång här framledes. I Italien görs den på nötdjur men även lamm. Kan tänka mig att det blir jävligt gott även det!
Googla på grytan och gör den!!!
 
Igår mitt på dan kom Johan och Marie hit. Johan iförd i arbetskläder med snickarbältet i högsta hugg :-P Han och Martin satte upp innertaket i barnrummet, åh så skönt att få även det klart!
När man lånat jersåg och spikpistol och har allt material hemma är det skönt att få upp de. Sakta men säkert kommer vi framåt :-)
 
Grillade korv ute till lunch och eldade upp lite skräp! Groteskt fula sänglampor och lite sängdelar från en gammal våningssäng.
 
Igår var vi på överrasknings kalas för Micke som i onsdags fyllde 40år! Temat var 80-90 tal och vissa var mer utklädda än andra, mycket trevligt i alla fall :-)
Maten var helt okej. Köttet till varmrätten var lite torrt och till det var det hasselbackspotatis, baconinlindad sparris och en svampstuvning. Jag gillas ju inte svamp..  :-P
Marängsviss till dessert. Grädden var i princip smör! Alla i vårt bord trodde först att det var egengjorda maränger som var utplacerade men icket :-P 
 
Födelsedagsbarnet var i alla fall mycket nöjd och hade inte anat någonting! Jag mådde sådär så det blev tidig hemgång för både mig och Martin. 
En mycket lyckad kväll, synd bara att man mådde som en höggravid! X) 
 
Inväntar beck med portello, chips och ostkrokar! ;-) Älskar söndagar, det är vår mysdag!

Saknaden är oändlig!

Kategori: Allmänt

 
Jag saknar min Fritte så det gör ont i mig! Min favorit, min bästis!! Har aldrig tidigare varit så fäst vid en katt men Fritte var absolut det där lilla extra!
 
Vi har en fantastisk tid med baby att se fram emot men hur bra det än är så saknar jag de fyrbenta tassandet! 
Vår! lille klump som skulle vara med på precis allt. Gärna sitta i målarfärgen eller på spikpistolen oavsett om det levde om eller inte! Bara han fick vara med så var han nöjd!
 
 
 
Bara nio månader gammal, han hann inte ens växa klart! Han hade blivit en sådan fin herre!

natt

Kategori: Allmänt

Gjort hela byn idag tror jag, alla butiker och loppisar! Hade kommit in en soffgrupp på röda korset som var helt okej. Två fåtöljer och en soffa. Priset var "bara" ca 8000kr för mycket!! 9750kr skulle dom ha, glöm det! Den var okej, inte tiotusen kronors snygg! 
 
En kaffe och bulle på strand cafét med Marie. Fy vad det är sunkigt där! Blir fika i Mörsil eller på Agdas nästa gång!
 
Efter en mycket trevlig middag hos Johan och Marie blir det nu sängen! Tjeckar ut och kryper ner i sängen!!

Fåtölj

Kategori: Allmänt

 
 
 
Jag är alltså på jakt efter en fåtölj! Och som ni ser vill jag att det ska vara en äldre modell, gärna lite retro! Mönster å färg har egentligen ingen betydelse ;) Om ni har någon som står och skräpar på vinden eller i förrådet så köper jag gärna den av er! Håll utkik! Kanske finns det en i någons sommarstuga, en stackars liten fåtölj som ingen sitter i?! ;p
 
 
'
 
Fåtöjen ska stå uppe i vårat sovrum, så man kan hänga av sig lite kläder, sitta i lugn och ro å ta på sig strumporna på morgon! Tanken är också att jag ska kunna sitta och amma i den på nätterna.
 
Jag har ett krav på fåtöljen, armstöden ska vara hel. Alltså det ska inte vara en träram med en glipa ner på varje sida. Se nästa bild! ;) 
 
 
Hoppas att ni har något fynd åt mig, eller att ni kanske vet någon som har?!  

Havandeskapsförgiftning?!

Kategori: Allmänt

Varit på mvc idag, har äggvita och lite förhöjt blodtryck. Känner mig som en vattenballong och ser ut ungefär som en flodhäst! 
Att ha bristningar på mage och "kärlekshandtagen" det är fullt normalt. Att få bristningar gör mig inget, dom bleknar och jag bryr mig sällan om vad andra tycker om mitt utseende. Men nu har jag sjukt mycke bristningar!! Samlar jätte mycke vätska. Bristningarna i sig bryr jag mig inte om men det skulle kunna vara på väg att bli havandeskapsförgiftning. In på nya prover för att hålla koll. Det får inte bli värre! 
Har bristningar på magen, höfterna, insida och utsida lår, jag har till och med fått bristningar på vaderna!! Å det är inte lite!
 
Mina fötter ser ut som ballonger, en stor tjock klump med små tjocka tår längst fram! 
Foppaskorna som varit för stora är nu mera snäva att få på! Urs!

shopping

Kategori: Allmänt

Varken jag eller Marie hittar i stan men ack så fint det gick ändå, körde inte vilse en enda gång! Tack vare navigatorn i telefonen ;) Hittade både hotellet och växthuset! 
Lämnade Mercedesen på jämtbil för service och fick en ännu fetare hyrbil! Drog in till stan där vi käkade frukost på hotell clarion, snuskigt gott! 
 
Strosade runt på Mekonomen, handlade lite på Ica maxi och sedan letade vi reda på de där växthuset! Marie hade bestämt sig för att köpa en palm! 
Haha, sagt och gjort! Hittade en fin palm som knappt rymdes i bilen! Fällde ner sätena och fick blomman inpacketerad, knappt att den rymdes ;-) 
 
Ett varv på Jula, rusta, skopunkten och sen hem igen! Blev lite smått och gott, helt klart nöjd med dagen! 
Längtar dock tills jag också kan köpa skor! Nu är jag så svullen att inget passar och om jag skulle köpa hade det blivit alldeles för stort efter att baby kommit! 
 
''
 
Nu sova. Sjukt trött när man varit uppe sedan 05. Barnmorskan imorgon klockan 08!

Östersund

Kategori: Allmänt

Uppstigning imorgon klockan 05.00!! Åker klockan sex till stan för att Marie ska lämna in mercan på service, jag följer med som sällskap! ;-) Sju ska bilen lämnas och då får vi en lånebil. Därefter rullar vi in till själva staden för att äta frukost på hotell Clarion ;-) nomnomnom! Kolla butiker, springa Lillänge runt, jula, rusta osv :-)
 
Dagen idag har flytit på bra efter omständigheterna. Hör små tassar i trappen men det är nästan lite mysigt. Saknar honom så <3 Min prins! 
 
Har suttit och kalkylerat på vad allt kostat och vart vi landar l slutändan med alla kostnader. Ca 10-15 000 kr!! Ber till gudarna att försäkringsbolaget hjälper oss med allt det!!
Om obduktionen inte visar något kommer försäkringsbolaget mest troligt göra allt för att få det till att vara medfött eller dolda fel och då får vi inte ut en krona! 
Tack och lov har jag besiktningsprotokoll sedan tidigare som är ua. Helt utan anmärkningar på muskler, leder osv! Allt har varit grönt! Hoppas verkligen att vi slipper överklaga och bråka med försäkringsbolaget, men är det vad som krävs så kommer vi att göra det!

katthimlen!

Kategori: Allmänt

Nu har våran älskade Fritte fått somna in! :'( Martin var med hela vägen men jag gick ut strax innan sista sprutan skulle ges. Då blev det lite för mycket för mig. Fritte fick lugnande och kurade ihop sig i Martins famn. Lugnt och tryggt seglade han sedan iväg.
 
Vi har gjort allt vi kunnat och nu behöver han inte ramla runt och slå sig mera. 
Ett prov, sma, ska skickas till Polen/Usa/Tyskland. Utöver det provet kan bara en obduktion ge oss klarhet i vad som hänt våran prins. Urs vad vi är ledsna! 
 
Uppskattar verkligen att så många visat sitt stöd och omtanke kring allt med Fritte <3 Tack ska ni ha! 
 
Man är så van att ha honom svansande precis bakom en så att man ser honom fortfarande i ögonvrån. 
Jobbigast blir det nog på morgon då han brukar få frukost av Martin och sedan krypa upp i sängen med mig och mysa en stund till.  
Ingen FritteBoy som kommer springandes till dörren när vi eller någon annan kommer.
Kommer att sakna hans speciella kurrande, han jamade sällan. Hade liksom ett kvittrande läte. 

pottsork

Kategori: Allmänt

BondLurk, slemmiga skurk, ynkliga parasit! Pottsork, snuskiga stork, din ruttna rot, din fulla kork! Avskum, spattig och krum, du är så jävla dum!
Din usla gam, din slemmige torsk, förnicklade pappskalle, skunk, förbanne mig, lägg ägg, slibbiga drägg skitstövel och bandit!
Slashas, ditt vidriga as, piss och pest och senapsgas!! Sopprot, helidiot, fan vad du bär dig åt!
 
Jo men ungefär så känns det nog just nu.. Sjukt kul textvers om int annat :p Fyra veckor kvar till bebis är beräknad, kan lika gärna bli nu som om sex veckor. Det vet man ju inte! 
Martin stack på någon pokergrej å ölar, hoppas fan att förlossningen drar igång! Då sticker jag ensam! Sen kan han ju sitta här hemma bäst han vill utan att få vara med på förlossningen! 
 
Allmänt grinig gravid kärring som hade hoppats på fortsatt mysig hemmakväll!
 
Linn har varit här i stort sett hela dagen, pontan hängde med en stund. Igår gjorde jag klart tårtbotten samt fyllningen och idag har jag och Linn garnerat den. Blev sjukt fin och snuskigt god!
Tänkte att nu när sovrummet är i stort sett klart, bara inredningsdetaljer kvar så måste det firas! Smackade ihop en kalasgod tårta och lyxade till helgen! 
 
 
Fläskfilégryta med ris till allhelgonamiddag! Kryddad med chili och apelsin, glass till dessert och en kopp glögg i Järpbyn när vi skjutsade hem Linn.
Fantastisk dag och eftermiddag, kvällen/natten är inte över än så den uttalar jag mig inte om! 
 
God natt! 

vänner!!

Kategori: Allmänt

 
Skallen är fylld av både sorg och glädje, massor med saker som ska göras och som ska hinnas med innan baby. Mitt i det lyckliga med hus och familj är katten dålig, urs vad trist det är! Jag är ledsen, Martin är ledsen, Lelle är ledsen! Vi är alla ledsna.
Det är både ett stort och tungt beslut som vi båda tillsammans med tre veterinärer bestämt oss för att låta Fritte somna in. Känns rent förjävligt!
 
Har i alla fall helt underbara vänner som stöttar och visar att dom finns här för oss! Fantastiska Sara, Frida och Malin kom ikväll förbi med en hembakt äppelpaj och vaniljsås! Avnjöts med en god kopp te och massa snack!
(Tror i alla fall att det var Malin hon hette! Det är Saras nya inneboende. Känner mig lite tankspridd så namnet fastnade inte helt! Men sjukt trevligt hade vi.)
 
Imorgon ska vi åka och hämta Linn som ville komma och spendera lördagen med oss. Alltid lika trevligt!
 
Nu sova. Shit, klockan är redan halv två!!! God natt!
 

Det värsta händer!

Kategori: Allmänt

Som vi befarat så måste vi ta bort vår älskade prins. :'( Kommer att tillbringa helgen med honom men sen blir det katthimlen.
Urs, jag är så ledsen!