mammakajsa.blogg.se

En blogg där jag delar med mig om vardagen som nybliven mamma!

Bojkottat påskmaten

Kategori: Allmänt

Vi har då bojkottat allt vad som kan kallas påskmat. Frågade Martin tidigare vad han ville äta till påsken men han var inte så noga. I fredags blev det en grillad hamburgare i vassnäs å en ostmacka på kvällen! Igår åt vi kyckling tackos och idag blir det lövbit och, gratäng!
 
Både fredag och lördag var vi på fisketävling, fredag i huså och lördag i kallrör. Fiskade inte ens, bara träffade folk och var ute i solen!
 
Idag har jag och Grynet bara varit hemma, handlat och myst i soffan! Pappan har kört skoter och suttit på isen med sin pappa och bror med familj.  
Ikväll blir det bingolotto påsk special och en påse nötter ;)  

stor tjej!

Kategori: Allmänt

Snart är vår lilla tjej inte så liten längre! Den 11 blir hon fyra månader och får börja äta smakportioner :) Har redan bytt storlek på napparna till nappflaskorna. Kör nu på storlek 3 som är från fyra månader. Det gick så tungt åt hon på den mindre storleken, blev genast bättre!  
 
Igår hann jag med mycket! Har länge varit sugen på bönsallad så nu blev det av! Handlade, städade, bakade och gjorde älgskavs-gryta! Nomnomnom!
 
Filmjölksbröd med mycke nötter och torkad frukt! Blev lika gott som alltid! ;) 
 
Tittar på Madicken på junibacken i väntan på tv4 nyhetsmorgon! Avsnittet är de då Abbe lurar Madicken att det spökar i båthuset ;)

Gått upp flera kilo!

Kategori: Allmänt

Trött tjej, somnade sittandes i mitt knä! Pärlan! 
 
Tiden hemma i Korsträsk/Älvsbyn var mer än bra! Fantastiskt skönt att dels komma bort men också att träffa familjen och vännerna!  
 
Robban och Grynet söndags morgon! Jag och Martin har utsett honom till gudfar. Utan tvekan svarade han kvickt "ja"! Nu är det bara gudmor kvar! (: 
 
Det blev väl totalt 11 dagar uppe i norr för mig och Grynet, har gått upp typ två, nästan tre kilo på cupen! Haha! Fika fika fika, godis, vin, ost å kex!
Inte gör det något. Tänkte innan jag åkte upp att träningen och kosten får vänta tills jag är tillbaka. Åker inte iväg utan att kunna mysäta och dricka gott med familjen. Träna kan jag göra hemma! Så imorgon blir det dans med styrka i gruppträning på gymmet. 30 minuter dans, 20 styrka och 10 stretch! Hej å hå kämpa på!
Inte nog med att det blev massa mummsande hemma i byn så blev det tårtkalas hos Johan och Marie igår :p
 

Norrbotten

Kategori: Allmänt

Ja, vi är då uppe hos mamma och Tommy i Korsträsk och myser! Termometern visar -10 och vi har tagit en liten promenad här i byn. Grynet sover som vanligt i vagnen, vi belönade oss med en semla när vi kom tillbaka ;) 
 
Uppdatering om vad som skett under helgen. 
Köpte nya handskar till Grynet när vi var i Jokkmokk, jättefina (rosa så klart) och hon blir inte kall. Vantarna har en dragkedja på sidan så dom är väldigt enkla att ta på! Hon har tidigare använt stickade vantar både Hestra och två par som Moster Mathilda gjort. Men i nio fall av tio varit kall om händerna när jag tagit in henne. Min lilla dam vägrar nämligen ligga med händerna nerbäddade, dom ska helst sticka rakt upp ur vagnen! :p
Köpte strl 1 med tumme istället för 0 utan tumme. På så vis hoppas jag att hon kan ha dom även kommande vinter (använder givetvis inte tummen!). 
 
Idas lilla söta Freja myste i mitt knä! 
 
Jag och Maja pysslade med pärlor på både laddare och hörlurar! Super personligt och roligt (: 
 
Här sitter Grynet i Joels knä och myser! SötUngen <3 
 
Söndag åkte vi till Korsträsk till mamma som fyllde 50år. Träffade både mormor, morfar och moster. Blev nästan som en liten släkt-träff! Synd att inte Mathilda och familjen kunde komma. Men vi har ju nyss träffats och mamma träffar dom ju varannan vecka ;p Vi får ses en annan gång! 
 
Mamma fick många fina presenter men av oss barn (Ida, Mathilda och mig) fick hon ett inplastat kort med bilder från Piteå havsbad och på baksidan hade jag skrivit ner själva presenten. Vi hokat mys på havsbadet 21-22 september med spabehandling, middag och övernattning med bara oss barn! 

Sprutor

Kategori: Allmänt

Igår var jag och Grynet till Hallen på tremånaders koll och vaccination. Fick en pruta i varje ben, huvva lilltjejen!  
Hon blev lite mer mammig än vanligt och allmänt gnällig men ingen feber.. Den fick jag! Nåja, hellre är jag sjuk än att hon ska vara det men va fan! Har inte tid med det här! Ska ju åka till Jokkmokk på fredag morgon klockan 06!!
 
Renexin, Ipren och x antal meter näsdukar! Ska nog lyckas råda bot på det här! Gör allt jag kan för att "slippa" ha Grynet i famnen. Känns taskigt men vill verkligen inte att hon ska smittas, tvättar och spritar händerna typ hela tiden! Å jo jag vet mina baciller finns renan överallt i huset men kan jag försöka hålla hon frisk så gör jag det (:
 
La ut henne i vagnen vid tio och somnade själv i nästan två timmar på soffan. Kändes skönt! Allra värst är nog bihålorna, spränger sönder skallen på mig!

spagetti!

Kategori: Allmänt

Ah, shit! Jag och Marie var på "get up Cirkelträning" igår som leds av Sara Rönning, armarna och axlarna är som spagetti idag! :p Men det är bra, då vet man att det tagit ;) Det gick faktiskt över förväntan med tanke på hur nyss jag fått barn och hur otränad jag är!!! Jävligt kul!
Nackdelen är bara dom här jävla melonerna som är stora å BARA ivägen! Kan inte riktigt springa eller hoppa, oavsett om man har sportbh så gör det ont! Jag ska fan klippa av dom!!!! XD
Ont i halsen, snorig och spränger i vänster öra! Den här träningen kanske kostar mer än vad den smakar? Om förkylningen inte blir värre än så här så blir det core på torsdag :) Annars får jag stanna hemma och kurera mig..
Lördag på Melltjärn, jag och gumman! <3
Melltjärn
Söndag hemma hos Johan och Marie vid deras eldstad :)
Jag och Grynet åkte bil dit, sedan kom Martin farande på skoter. Efter det blev det lite mys i järpbyn med kusinerna :)
Stolt Pontus och Grynet <3

herr och fru trött!

Kategori: Allmänt

Haha, ja här är gårdagens mys! Vi drack inte upp vårat andra vinglas, Martin lämnade halva ölen och typ allt snacks är kvar :p
Han var helt slut efter att ha kört skoter hela dagen och innebandy direkt efter det. Jag var också extremt trött igår, tar på krafterna att vakna vid fem på mornarna! Fast jag kliver sällan upp före sex/halv sju!
Gladiatorerna, farmen, lite nyheter och sen gick vi å la oss (:
Om det blir fin väder idag igen ska vi ut med skotern en sväng! Annars blir det gymmet för min del! :)
Har börjat lite smått med en WellnessBall. Sjukt kul och framförallt givande! På torsdag blir det core i gruppträning! Volangerna SKA bort!

Snö snö snö!

Kategori: Allmänt

27 februari såg vägarna ut så här! Och nu..
snöar det så mycket att man knappt hinner med annat än att skotta! (:
Skoterföret är magnifikt! Bra botten och en jävla massa puder!

Kläder

Kategori: Allmänt

Varit på ett litet klädparty på lillkyrkan, hittade så sjukt mycket sött och fint men prioriterade! Present till Klara och Julia, självklart även till Hugo!
Minsta storleken är 80 så jag köpte inget alls till Grynet. Känns som att det är för långt bort innan hon kan ha de åsså har jag ju massvis med fina kläder till henne!/div>
Synd att det var så lite folk som kom dit men det är klart.. Solen skiner och det är en grad kallt! Helt underbart väder! Alla är i skidbackar eller ute med skoter. Om inte Martin hade åkt till stan hade även vi varit ute å myst hela dagen lång!
Har i alla fall tagit vara på dagen ändå! Skottat snö på gården innan Jenny och nova kom hit, drack kaffe ute i solen. Promenerat till byn och sen tillbaka. Mycket skönt väder!
SnyggUngen i SnyggOverallen!