mammakajsa.blogg.se

En blogg där jag delar med mig om vardagen som nybliven mamma!

Mat Momma!

Kategori:

Jag är nog en liten "Mat Momma" som Martin brukar säga! Älskar att laga mat och baka! ;-) I morse blev det en sats shackrutor och en med hallongrottor! Riktigt goda! Allt för att hålla mig sysselsatt! Tankarna springer iväg då jag inte har något för mig..
Till middag blev det korvgryta med ris.Kryddiga korvar, frukost korv, paprika, färska champinjoner, lök, purjo och bacon. Grädde, turkisk yoghurt, tomatpuré och kryddor! AsJävlaGott! ;-)
Maud är mycket duktig på djur och uppfödning samt norska! Jag förstår knappt norska och uppfödaren till Fritte försöker inte heller göra sig lättförstådd då man pratar med henne. Bjussade svärmor på middag och sedan fick hon ta sig ett snack med uppfödaren. Vi blev inte så mycket klokare men hon blev också mycket bekymrad över att Fritte blivit så sjuk.
Finns ingen "dolda fel försäkring" men alla papper visar ua, hoppas att allt går igenom med Agria här i Sverige. Oavsett om vi måste betala eller om försäkringsbolaget tar smällen så måste Fritte kollas upp och få den vård han behöver. Försäkring eller inte, katten är sjuk och behöver hjälp snarast!
Djursjukhuset Östersund ringde idag strax före 13, ett utav blodproverna som tagits och blev skickat till Uppsala (viruspaketet) har gått till spillo.
Dom hade helt enkelt tappat eller spillt ut provet och behövde ett nytt. Fick en ny tid i Såå på kliniken för att ta ett nytt prov, det fördröjer provsvaret.
Förhoppningsvis får vi svar till på fredag, om han klarar sig så länge..Stackars älsklings Fritte blir bara sämre och sämre.. Det är så plågsamt att se!

snälla tomten

Kategori:




Jag har varit fruktansvärt snäll i år ska du veta! Så jag önskar mig en kitchenaid/hushållsassistent och en symaskin!


Vill även ha största ängeln på hem och hus!

(Drar igång lite kakbakning idag så du blir inte utan!)

Tack!

Kategori: Allmänt

Måste bara börja med att tacka alla som visar sitt stöd och som håller tummarna för oss! Det betyder mycket för mig. Tack!
 
Det går definitivt inte åt rätt håll. Sen allt pappersarbete med försäkringen gör det inte mindre tungt. Vem f*n har ork med allt pappers strul när man är ledsen och orolig?!
Varje gång han ska resa sig är det nästan så att man kniper ögonen och vill inte se. Det gör så ont i mig att bara se hur fel det blir. Försöker lyfta upp honom i soffan och ner, istället för att kan ska hoppa själv och göra sig illa. I den största mån jag bara kan begränsar jag hans rörlighet. Mindre lek, inte hoppa och klättra runt som vanligt. Vill bara gråta när jag ser hur illa det går för honom!
 
Det lutar mer och mer mot att han åker till katthimlen. Har tidigare varit fast besluten om att jag och Martin tillsammans ska åka in och vara med när han får somna in men ju längre tiden går desto mer osäker blir jag.
Jag tror inte att jag klarar av att se det. Jag vill minnas honom levande, med nyfikenheten i blicken och svansen viftandes! 
 
Till råga på allt husfix, kattstrul och graviditet så har jag fått munsår. Ett rejält! Liksom mellan hakan och läppen, verkligen behagligt! INTE!  
Känns verkligen bra när magkatarren kommer tillbaka, munsår blommar upp och näsblod nästan varje dag. Oj vad bra man mår! Oj vad bra det ska vara för graviditeten! Skulle vilja skrika rakt ut av ren frustration för att INGET går i medvind just nu!

Fritte är superdålig

Kategori: Allmänt

I onsdags var ju jag och Marie in till veterinären i Såå, visade inget fel på höfter. Fick en ny tid i stan på den större kliniken. 
Där fick vi inte mycke till hopp, det ser inte ljust ut för vår fantastiska herre :'( 
 
Total genomgång på katten, han har tappat mycket muskulatur på låren. Nästan ingen känsel i bakbenen, samt att reflexerna bak var i princip ur funktion. Något bättre fram men inte som normalt. 
Inget fyrfota djur ska kunna gå på ovansidan tassarna, dom ska ha en reflex som gör att dom automatiskt ställer sig på trampdynan.
Nu såg läkarna verkligen hur dålig han är och dom är mycket oroade även dom. 
 
Tagit blodprover, nya röntkenbilder och ultraljud. Tur att han är snäll Fritte! Protesterar knappt vid varken nålar, fasthållning eller rakning. 
Alla blodvärden som dom kunde se i stan var bra. Blodsockret var bra så då kan vi utesluta diabetes. Inga brister på några mineraler eller vitaminer. Lever och njurar var bra, däremot var han väldigt besvärad när dom gjorde ultraljud vid magsäcken på honom.. 
 
Ett "viruspaket" har skickats till ett annat labb i Sverige. Alltså ett utav blodproverna. Det kunde bara testas på vissa ställen i Sverige. Får svar om det tidigast torsdag ca 22.00 
Läkaren tror att det är något nevrologisk och i så fall går det inget att göra. :'( 
Dom har även en teori om att det kan vara "torr fip". Det är en av kattens farligaste virussjukdomar. Går knappt att diagnostisera. Går bara att fastställa efter obduktion.
 
Våt fip innebär att katten får vätska i buken. Torr fip kan sätta sig lite var stans, exempelvis på hjärnan och kan där igenom "slå krok" på nervsystemet.
 
Blir han ännu sämre än vad han är nu måste vi ta bort honom omgående. 
 
 
URS säger jag bara!!/div>

summa summarum

Kategori: Allmänt

Fredagen var en trevlig dag. Mysig middag med hjärtat och sen en snabbis till norrpan i trevligt sällskap :-)
 
Målade under dagen klart runt garderoberna och lyckades få dit dom ommålade dörrarna! Känns som en helt annan hall ;-) vi är sjukt nöjda! 
 
Lördagen klev vi upp i skaplig tid, Lelle kom på morgon kaffe som vanligt :-P Kopplade på släpvagnen och åkte till stan! Blev inköp av innertak hit till huset samt klick golv till lill kojan i huså. Gick på jula och där hade minsann gubben spenderarbyxorna på sig ;-) Fyndade massor med bra saker, bland annat en glöggslev och ett par rosa arbetsbyxor till mig ;-)  Spik till spikpistolen, siffror till att sätta upp på husknuten!
Det var ju skoterns dag även i Östersund så vi kikade på lite maskiner och träffade trevligt folk. Blev fort less och jag började få kraftigare sammandragningar. 
Åkte till Martins moster i Ås, tömde lite saker från hennes garage. Saker som är kvar efter Martins mormor. 
En helt okej bäddsoffa som ska stå i källaren och en stor klumpig sak till bokhylla som vi hoppas ska passa in i vardagsrummet. 
 
Lite kaffe och macka sen hem mot Järpen - förvärkar från helvetet!! 
 
 
Kraftigare och kraftigare men sen blev det oförändrat. Skickade iväg Martin på 35års kalas eftersom jag inte orkade följa med. Läget är under kontroll skulle man nog kunna säga ;-) Ingen bebis än!
Har lyckats sova lite under natten, främst på morgon. Värkarna har avtagit något så vi kan nog pusta ut ett tag till ;-) 
 
 
Igår kände jag bara att Urs, nä! Orka förvärkar och en långdragen förlossning som sen säkert ska bli kejsarsnitt. Tillta eller avta!! 
Värkarna avtog så vi får väl se hur länge det är lugnt i magen denna gång ;-) Längtar fruktansvärt efter vår lille bebis, men det är bra om det dröjer lite till, 5 veckor till bf!

hua!!

Kategori: Allmänt

Bästa Marie har idag följt med mig och Fritte till veterinären. Uppskattar verkligen hennes hjälp och sällskap!
 
Fritte har från dag ett hos oss alltid varit klumpig och inte direkt fört sig som en katt. Eftersom att han är en Maine coon och växer väldigt fort är det inget vi har direkt reagerat på. Rasen i sig är lite klumpig under vissa växtperioder. Dom växer fortare än vad deras hjärna hinner reagera på. Ungefär som en treåring i kordinationen.
Sista tiden har han blivit väldigt svajig och fått svårt att gå. Men han visar inga tecken på att ha ont. Han har nu i ett par dagar vikt baktassarna åt fel håll när han reser sig upp från liggande position. Alltså att han går ett par steg på ovansidan tassen istället för på trampdynan. Samt att han går på hela bak benet, inte bara tassen!
Super orolig i matte hjärtat! 
Han äter och dricker bra, gömmer sig inte. Vilket de flesta djur gör när dom känner sig sjuka eller dåliga. 
 
Röntken visar inget fel på höfter eller korsrygg vilket är bra. Han får rätt kost och är fin i päls och hull. 
Kan vara så att han har svårt att ta upp något näringsämne eller att han har någon närv i kläm. Det vet vi inte än. Han är svag i lederna vilket kan vara orsaken men hans muskulatur är bra.
Måste åka in till stan på djursjukhuset för fler prover och bilder. 
Han kanske alltid varit svag i lederna men att det inte synts eftersom att han varit mycket lättare förut. Nu väger han drygt 7kg och vikten kan göra att det inte märkts förnst nu. 
Ca 4-5kg till ska han upp i vikt, inom två år. Frågan är då bara om hans försvagade leder klarar den vikten?! 
 
Urs, jag kommer att grina BLOD om vi måste ta bort honom! :'( Dividerar fram och tillbaka med Martin om hur vi ska gå till väga med katten. Vi är helt eniga men Fritte är ju min bästis!! Han är ju som min bäbis! 
 
Han är så speciell på många sätt. Har tidigare tagit bort katter och har aldrig haft samma relation som till Fritte. Alla vi känner älskar Fritte, till och med bittra människor som har en förinställd attityd mot katter. Alla älskar honom, han är mer som en hund! 

Fet, fetare, fetast!

Kategori: Allmänt

Allmänt värdelös dag, känner mig fet som en julegris. Oattraktiv, smidig som en frysbox, hormonig och grinig! Tur att Martin jobbar sent så han slipper mig.
 
I morse maskerade jag av i vårt sovrum uppe, städade och plockade ihop slipmaskinen som vi lånat. Målade första varvet på två garderobsdörrar samt andra varvet på den tredje dörren. Stressade iväg till Hallen för rutinkoll men får på plats veta att barnmorskan är i Järpen och glömt min tid!! 
Till saken hör att det är nästan 5 mil enkel väg. Irriterande, ja men nånting! 
 
Väl hemma igen blev det lite mellis och målnings omgång nr två. Alla dörrar redo att hängas upp imorgon/senare ikväll. 
 
Nästa projekt är en säng som ska ruggas upp och målas, samt ett gammalt fönster. 

Tapetserat

Kategori: Allmänt

Phu, 8 timmars tapetsering!! Gravid, fet och jävlig! Tur att bästa Sara har varit med. Hon har fått krypa på knä, klättra på stolen och göra allt de jobbigaste medans jag mest bara stått upp ;) Fantastiskt med vänner! 
 
På lördag ska vi in till stan och köpa de nya innertaket, sen ska det listas åsså är de klart!! 
Satans nöjd med resultatet! 
 
 

urs för förlossning!

Kategori: Allmänt

Börjar bli mer nervös och orolig inför förlossningen. Dividerar fram och tillbaka om olika typer av smärtlindring. Vill helst klara det med lustgas och stöd från Martin.
Jag tror, vill i alla fall tro att det ska gå bra med att andas genom värkarna och använda lustgas. Om det inte alls funkar för mig har jag funderat på epiduralbedövning, men samtidigt är jag rädd för att sätta nål och slang in mellan kotorna i ryggen!
 
Nu har i alla fall ännu en helg passerat. 5 veckor kvar till beräknad ankomst ;p Pysslar och fixar i huset så att det mesta ska vara klart när vår lilla Grynet kommer
 
Snygg tapeten som ska hänga i vårt sovrum. Målat och förberett under helgen. Imorgon kommer bästa Sara för att hjälpa mig tapetsera! Tänk så fint en kommer bli!!! 
 
Tror att det kallas för att "nästa". Tydligen väldigt vanligt för gravida. Sista rycket inför vad som komma skall, extra energi till städning, renovering och fix. Som när djuren bygger ut sina bon för kommande ungar.  
Ärs, vad vet jag?! Det var något jag läste någon stans och tror det kan stämma.
 
Morgonmys med Fritte

Lördag

Kategori: Allmänt

Så var helgen äntligen här! Ingen direkt skillnad för mig som har helg alla dagar i veckan men nu är ju Martin ledig ;) Å det betyder att nu blir det lite action i huset ;p
Igår kväll slipade han väggarna uppe i vårt sovrum, har lånat oss en slipmackapär och dammsug! ;p Idag ska jag gå med kloss och handslipa närmast hörn och lister där maskinen inte riktigt når fram. Sen torka av väggarna  och börja måla!
Den lämnar inge damm efter sig, den är snabb och effektiv så slipandet går som på räls! 
 
Känns fantastiskt bra! Och på måndag kommer troligen den SKIT snygga tapeten upp! ÄLSKAR den! Vit med änglar, kunde inte bli mer "Kajsigt"! Martin tyckte också att den var fin, om än den redan var vald och betald innan han såg den ;)
 
Önskar dock att min pappa hade varit normal nog att kunna komma och hälsa på! Det är trots allt han som lärt mig spackla, tapetsera och allt sånt. Jag kämpar och står i! Med hopp om att han kanske i alla fall skulle bli stolt!
Saknar honom så det gör ont i själen! Vill att allt ska vara bra igen. Att han tar sin roll som aktiv morfar, inte bara att han är biologisk morfar! 
Men hur kan man bli morfar när man inte upprätthåller en pappa roll?! 

Bra dag!

Kategori: Allmänt

Blev banankaks bakning på morgon här i huset! Hade lite bananer hemma som började gå mot sin gräns. Blev en dubbel sats ;) nomnomnom!
 
Igår var ju Marie här, hon skulle ta med sig en Tupperware produkt som var försenad. Men givetvis åkte hon här ifrån tomhänt! Glömde helt bort den där ostkupan. Så jag bjöd ner henne på kaffe och nybakt kaka för ett nytt försök med burken! ;) Alltid trevligt med sällskap. 
Fick hjälp av henne med att kasta skräp på återvinningen och lite pyssel på övervåningen :) Skruvade isär vånings sängen som stod i barnkammaren, sjukt mycke lättare när man är två! Rivit tapet i de rummet så nu kan maskering och spackling inledas :D 
Tusen tack!
 
Under helgen blir det slipa, måla och måla! Förhoppningsvis blir det tapetsering med bästa Sara på måndag! Snart har vi ett fungerande bra sovrum! ;) Slippa sova på golvet och åla sig i och ur sängen! ;p
Ska bli skönt att få dit nysängen också :) 
 
Tog på Fritte en barntröja! Hahaha, satan så söt han blev! Lite lätt sur kanske men en gick över snabbt ;p 
 
Sen kröp han ner och somnade i Martins famn, insjunken i Martins hood ;) BästPojkarna <3
 
Middag hos svärmor idag, potatisgratäng med tjälknul på rådjur! Nomnomnom! 
 
Soffmys, fråga olle och sen sängen! Tandläkaren imorgon! Tjing pling! 

sakta men säkert

Kategori: Allmänt

Börjar gå framåt i sakta mak, spacklade klart uppe i vårt sovrum igår. Tog bara hmm, kanske fyra dagar ;-) sittandes på en stol stundvis för att slippa krypa omkring på golvet! Nu fattas bara att Martin hyr den där slip grejen med uppsamlare, då kan jag slipa :-)
Synd att förarbetet är så tråkigt men det måste ju göras. Snart börjar man se den verkliga skillnaden när färgen kommer upp på väggarna! 
 
Bjuder på en Martin och Fritte bild bara för att dom är mina bästaste pojkar! <3
 
Vi har även hittat en säng :-) en 180! Men det är ingen gavel eller ram, bara ben. Passar mig utmärkt för då kan jag göra en egen huvudända! ;) 
Paret som äger macken hade lagt ut den på blocket och Martin fick ett kanonpris av Ove! :D Ena resårkärnan är hård och den andra är medium. Perfekt! Jag vill ha medium och Martin behöver hård till sin rygg! ;p Måste ha varit menat att vi skulle ha just den sängen! 
 
Lunchade med Marie igår på Norrpan. Fantastiskt god mat! Jag åt halstrad sejfilé med kokt potatis och romsås! Nomnomnom! Marie tog köttgryta med ris. Gott även det sa hon. Han kan det där med att laga mat, Markus, men det var ju inget nytt :D 
Fick en jättesöt present av Marie igår, en rödrandig body med ett litet hjärta på. Supertack :D 
 
Besökte tandläkaren i Åre i tisdags för en lagning, asbra tandläkare! Första lagningen utan lugnande på jag vet inte hur länge!! 
Stannade till på Åre choklad fabrik på vägen hem. Köpte en grattis strut som vi gav till Sara och Robin nu när dom är nyblivna föräldrar. Skrev ett jättefint kort som vi också gav till dom :) 
Träffade Sandra på fabriken, alltid trevligt att träffa den pinglan ;) Fick en kopp varm choklad av henne, nomnomnom! 

Söndag

Kategori: Allmänt

Så har även denna helg sprungit förbi! Fredag kväll blev det lite mysmiddag med Martin, tv och sen gick vi till nicko och Jenny. Martin, Jerry och nicko tog sig en bastu och jag satt å snackade med Jenny. Snutta på deras tio veckors tös! Men att hon var fin!
 
Upp tidigt lördag morgon för att göra frukost och förbereda inför en hel dag i Krokom på cross tävling. Pontus hade klubbmästerskap :-) han kom trea! 
Foglossningar, ljumskarna värker, sammandragningar! Jag satt mest på en bänk hela dagen och tittade lite på avstånd. Känner mig ungefär som en pingvin när jag försöker ta mig fram! Vaggandes! Hade bra med kläder på mig så jag slapp frysa i alla fall ;-) 
 
 
Väl hemma från Krokom låg jag däckad i soffan framför tvn ett par timmar. Sen middag och en snabbis till Sara och Robin! Spanade in deras lilla grabb, å vad kan han vara nu, fyra veckor kanske ;-) SÖT!!! Fick lite barnkläder av dom, ganska mycke i storlek 56 och lite i 68. Just 62 har vi väldigt mycket av redan :-D 
 
Beroende på väder blir det eventuellt cross för Martin idag, jag blir bänkad hemma, mest i soffan. Ont och jobbigt!
Vissa dagar flyter allt som en vals! Inte så ont/jobbigt, medans andra dagar är betydligt värre. 
Martin frågade igår om jag nu efter nästan en hel graviditet fortfarande vill ha många barn. Japp, tre/fyra är mitt standard svar och det kommer han att få höra tills jag fått dom barn jag vill ha ;-) 
Han säger två, sen är det klart! Återstår att se ;-) 

Nutella cookies

Kategori: Allmänt

Fick enorma cravings efter choklad! Nutella!!
 
Så enkla att alla kan baka dom! 
 
2.5 dl nutella 
1.5 dl socker (en dl räcker)
2.4 dl vetemjöl 
1 ägg 
 
Tjoff poff ner i en bunke. Blanda väl.
Smeten bir ganska grynig/smulig. Ta en bit av smeten och rulla till en boll, platta till lite mellan handflatorna och lägg på papprad plåt.
Tryck ut bollarna ytterligare med botten på ett glas, använd plastfolie mellan för att undvika att degen fastnar 
 
Grädda 8-10 min på 175 grader, ej varmluft för då flyter kakorna ut. (16 kakor, alla ryms på en plåt)
Låt svalna på plåten innan förflyttning till galler för ytterligare avsvalning. 
 
Nomnomnom! 

vardags lyx

Kategori: Allmänt

Klippt naglarna, filat fötterna och tvättat dom rejält! Massage med en fet fotkräm! Det är vardags lyx som det ska va! Synd bara att jag fick ge mig själv massagen.. Martin är på bandy :P
 
Gosade ner mig i soffan när Martin åkte iväg, mumsade på en liten julmust och bulle! 
 
Blev ugnspannkaka med mycke fläsk till middag idag och efter det sorterade jag in alla barnkläder i garderoben ;-) Efter storlek och typ av plagg! Fantastiskt när man kan ärva från familj och köpa billigt av bekanta :-) 
Garderoben är nu välfylld, snygg och prydlig! 
 
Fattar knappt att det snart är dags. Det är livat i magen, de kan jag lova! Haft sinnessjukt mycke sammandragningar idag. Jobbigt, men att vila funkar ganska bra. Det gäller bara att hitta en position där man lyckas ligga en längre stund utan att få kramp, sendrag, eller nå annat helvete..!
 
Sen gäller det också att man ska ha ro till att ligga och vila. Det går bättre och bättre men jag har nog lite svårt att bara vila en hel dag. Korsord och sudoku är bra, vilar kroppen men aktiverar och stimulerar hjärnan! :-P 

Det tar sig, sa mord brännarn x)

Kategori: Allmänt

Köket börjar bli färdigt, önskemål finns det alltid men allt som vi prioriterat är liksom klart :-D Kaklet är grönt och fult, det vill vi göra något åt. Bara det skulle bli som ett helt lyft! Men det är typ prio en miljon trehundrasjuttiosex!
 
Garderoberna uppe är nu klara och likaså byrån jag piffar till! Bara en låda som är omålad ett sista varv :-) Ska härnäst ge mig på garderobsdörrarna från hallen. Tre stycken som måste rengöras från tapet och målas vita.
Sen blir det spackling av sovrumsväggar uppe ;-) Det tar tid och det går inte alls fort när jag ska knåpa på i den takt som känns bra för mig och magen.. Men vad gör väl de, har ju hela vintern på oss ;-) 
 
Ska till Ulla idag, lyssna på bäj och mäta mage! Ta nya prover och sånt.
 
 
Chill katten! 
 
Åh just ja! Vi fick hit kanalerna till tvn igår :P Har endast haft radio och filmer sedan vi flyttade hit. Nu har vi värsta HDpaketet ;-) Faktiskt stor skillnad på de vanliga kanalerna och så HDkanalerna. Jag som int brukar se skillnad på något sånt där :P  
 
Den lille krabaten här i magen lever då ett väldans liv! Brukar bli lugn när Martin pratar men nu funkar inte ens det! Hade sjukt mycke sammandragningar/förvärkar igår, känner mig som en uppblåst kossa.. Jag kan inte ens raka benen i duschen längre! Suck.. 

köket :-)

Kategori: Allmänt

Ny gardinerna i köket :-) Blev sjukt mycke bättre än dom gröna som var där!
 
Kökssoffan i all sin prakt, åsså Fritte så klart ;-)

Älvsbyn

Kategori: Allmänt

Helgen fullständigt flög förbi! Tråkigt men det var en trevlig visit. Torsdag lämnade vi Fritte hos Alexandra och satte oss på tåget upp.
Fredag morgon mötte mamma upp oss på stationen, soffhäng och massa surr. Blev egentligen inte mycke gjort den dagen.
Lånade mammas bil och åkte upp till Ulf och Sussi. Alltid lika trevligt att komma hem till dom! Så nu har även Martin fått träffa mina beryktade vänner ;)
 
Skickade ett sms till pappa på fredagens morgon. "Är i korsträsk hos mamma och Tommy över helgen. Hör av dig." Vilket han sedan gjorde.. Ett par timmar senare ringde han och ja, de kändes väl lite stelt.
Bestämde ingenting men han ville jättegärna att vi skulle komma förbi.
Lördagen var det ett jävla velande fram och tillbaka men till sist tog jag Martin under armen som stöd och åkte dit.
Lite stelt men vad ska man förvänta sig efter omständigheterna?! Är nöjd över att ha åkt dit men det är ju alltid värst innan man är framme. Man vet liksom inte vad man blir bemött av och hur stämningen är där. Pratade mest om fåren och om gården. Kände inte för att vara så ingående runtomkring något annat känsligt.
 
En pappa är alltid en pappa, om än vägen tillbaka är lång och krokig med många vägspärrar!
 
Lördagskvällen bjöd mamma och Tommy på en hejdundrans brakmiddag! Tre rätter och dom drack givetvis lite gott till det ;) Jag höll mig till loka :P Ganska tidigt i säng för att orka upp och köra hela vägen hem :-)
 
Kökssoffan är på plats, den ska målas och kläs om men det är inte högsta prio just nu. Den står sig superbra i köket :-D Gått igenom mina lådor från vinden hos mamma. En låda bir kupansaker och en med spara. Mina gamla gardiner som man inte vill hänga upp, dom hamnar i en spara kartong dom med! Kanske det bir mode med panellängder sen igen :-P
Skulle egentligen till Ulla idag klockan 8 på rutinkoll, mäta mage och ta prover å sånt men jag ställde in det. Blev dålig igår kväll, mådde illa och blev dålig i magen. Legat vaken länge på småtimmarna. Tar en ny tid under veckan. Hon skulle ringa sen :-D
Två grejer på "att göra listan" idag. Handla och sätta upp nygardinerna i köket! ;-) äntligen!

pyssel!

Kategori: Allmänt

Pysslat på massor idag, fick sen sällskap och hjälp av Linn på eftermiddagen
Barnarbete, javisst!
 
Finns gott om halvgjorda projekt i huset. Har färdigställde jag ett utav dom i alla fall ;-)
 
 
En gul, ful garderob! (suddig bild, fick inte till skärpan!)
 
Den blev snabbt vit och fin! :-P Måste förmodligen ta ett varv till innan det är klart. Men nu är jag en bra bit på vägen i alla fall!
 
Börjat piffa till byrån som ska stå i barnkammaren. Från träfärgad till vit med lila insida och knoppar :-D
 
Bokstäver/knoppar till byrån och barn galgar.
 
Somliga hänger tvätten på tork, jag hänger galgar på tork! :-P
 
Nu ska jag krypa ner i soffan framför en film, VÄL förtjänt! 

lugn dag

Kategori: Allmänt

Så även en till lugn dag i Järpen! Bakade ett gäng pizzabullar på morgon och sen flöt dagen på i ett väldans tempo. Ingenting blev gjort men helt plötsligt var klockan två!
 
Handla lite matgrejs och sen på byggaffärn för att inhandla lite till mitt byrå projekt! Lila färg, sandpapper, kloss, pensel å lite sånt! Imorgon påbörjas eventuellt projekt byrå upp-piffning :-)
 
Cia är kvar här men åker hem imorgon kväll tror jag. Blir nog lite tomt! Skönt att ha en "pitbo" runt omkring sig som omväxling! ;-)
 
 
 
Pizzabullar
1.5 dl mjölk
0.75 dl olja/flytande marga
50 g jäst
1 ägg
1 tsk socker
0.5 tsk salt
7 dl mjöl
Eventuellt 1 pressad vitlöksklyfta
 
Fyllning:
Puré/Chilisås/ketchup. Oregano/pizzakrydda. Skinka, Riven ost.
 
Varm matfett och mjölk fingervarmt. Smula ner jästen. Tillsätt ägg, salt, socker och eventuellt vitlök.
Rör ihop, vispa ej.
 
Arbeta in mjölet, lite åt gången och låt jäsa under duk i 15-20 min.
 
Kavla ut degen som vanlig bulledg. Bred ut purén och strö över oregano. Strö på fyllning och rulla.
 
Dela i 16 delar, lägg i formar. Jäs ca 30min.
 
Pensla ägg och garnera med ost. Grädda 225grader ca 15 min .
 
Det var allt för mig, tack och hej!