mammakajsa.blogg.se

En blogg där jag delar med mig om vardagen som nybliven mamma!

hua!!

Kategori: Allmänt

Bästa Marie har idag följt med mig och Fritte till veterinären. Uppskattar verkligen hennes hjälp och sällskap!
 
Fritte har från dag ett hos oss alltid varit klumpig och inte direkt fört sig som en katt. Eftersom att han är en Maine coon och växer väldigt fort är det inget vi har direkt reagerat på. Rasen i sig är lite klumpig under vissa växtperioder. Dom växer fortare än vad deras hjärna hinner reagera på. Ungefär som en treåring i kordinationen.
Sista tiden har han blivit väldigt svajig och fått svårt att gå. Men han visar inga tecken på att ha ont. Han har nu i ett par dagar vikt baktassarna åt fel håll när han reser sig upp från liggande position. Alltså att han går ett par steg på ovansidan tassen istället för på trampdynan. Samt att han går på hela bak benet, inte bara tassen!
Super orolig i matte hjärtat! 
Han äter och dricker bra, gömmer sig inte. Vilket de flesta djur gör när dom känner sig sjuka eller dåliga. 
 
Röntken visar inget fel på höfter eller korsrygg vilket är bra. Han får rätt kost och är fin i päls och hull. 
Kan vara så att han har svårt att ta upp något näringsämne eller att han har någon närv i kläm. Det vet vi inte än. Han är svag i lederna vilket kan vara orsaken men hans muskulatur är bra.
Måste åka in till stan på djursjukhuset för fler prover och bilder. 
Han kanske alltid varit svag i lederna men att det inte synts eftersom att han varit mycket lättare förut. Nu väger han drygt 7kg och vikten kan göra att det inte märkts förnst nu. 
Ca 4-5kg till ska han upp i vikt, inom två år. Frågan är då bara om hans försvagade leder klarar den vikten?! 
 
Urs, jag kommer att grina BLOD om vi måste ta bort honom! :'( Dividerar fram och tillbaka med Martin om hur vi ska gå till väga med katten. Vi är helt eniga men Fritte är ju min bästis!! Han är ju som min bäbis! 
 
Han är så speciell på många sätt. Har tidigare tagit bort katter och har aldrig haft samma relation som till Fritte. Alla vi känner älskar Fritte, till och med bittra människor som har en förinställd attityd mot katter. Alla älskar honom, han är mer som en hund! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: